Udforsk Island på egen hånd

Vi tilbyder biler med og uden firehjulstræk - personbiler, super jeeps, autocampere alt afhængig af om du skal på rundrejse langs ringvejen eller igennem højlandet. Vejnettet i Island er meget veludbygget, men en del veje er udfordrende og barske. Ca. 70 % af vejene er asfalterede, og Ringvej 1 (som går hele øen rundt) er en af dem. En del veje er derimod grusveje eller bare spor i terrænet. Man må være forberedt på ujævnheder og frostskader og der kræves en del forsigtighed, når man kører på disse veje.

 

- På vej i lejet bil

På veje med et eller to cifre i vejnummeret er der ingen problemer med kørsel i almindelige biler. Ture hen over højplateauet, hvor vejene har trecifrede numre, skal planlægges omhyggeligt, eftersom området er ubeboet, og der ikke er mulighed for at få hurtig hjælp, hvis der skulle ske noget. På disse veje kan der kun køre biler med firehjulstræk og stor frihøjde.


Rejs rundt i Island på en enkel måde!

Der er mulighed for at leje både personbiler og autocampere med 4-hjulstræk, som egner sig godt til vejene i det islandske højland. Derudover har vi et bredt udvalg af almindelige biler, som egner sig til at køre på Ringvejen, der løber hele vejen rundt om Island. Der findes over 100 campingpladser i Island, de fleste er åbne fra 15. maj til 15. september. Du skal være opmærksom på disse ting, når du planlægger en biltur i højlandet:

- Vejene er åbne fra omkring midten af juni til midten af september afhængigt af vejret, og hvordan floderne ser ud. Information om vejforhold og lukkede veje finder du her. Der er tit langt mellem benzintankene, så man skal hele tiden sørge for, at have nok brændstof med.

- Overnatning i højlandet skal planlægges, eftersom der kun findes nogle få hytter med soveposeovernatning. Disse bør absolut bookes på forhånd.

- Floder og andre vandløb uden broer kræver total koncentration, når man skal krydse dem. Især gletsjerfloder kan være farlige, fordi de tit ændrer karakter i løbet af et øjeblik. Hvis du rejser alene, bør du kun krydse disse, når du ser andre køretøjer i nærheden.

For at få et bedre overblik over, hvor du skal rejse og hvad du har lyst til at opleve, kan du købe et detaljeret kort her hos os:

Vejkort 1:500.000

Vejkortet er opdateret i 2017 og indeholder detaljer samt navneindex, der gør det nemt at finde rundt. Kortet inkluderer nyeste opdateret information om vejnettet i Island, samt turistinformation, benzin- stationer, hoteller, camping, swimming pools, golf med mere. Et enkelt men nyttigt kort for dig, som skal køre rundt i Island. I tillæg har du antal km på alle strækninger. Højlandet er beskrevet i detaljer med højdekurver og skyggeorientering baseret på den nyeste digitale teknologi. Sammen med kortet får du adgang til en App, som kan downloades på din IPhone/IPad eller Android, hvor du får acces til en masse information om hele Island (på engelsk).

Pris: Kr. 250,– Bestil her

 

Island ProTravel - kør selv

Billeje efter kategori

Her finder du en oversigt over de forskellige biler vi tilbyder til din rejse i Island. Hvis du finder en bil i oversigten nedenfor, som passer dig bedre end den som er inkluderet på de forskellige ture, er du velkommen til at kontakte os for et uforpligtende tilbud. 

KATEGORI Z

Model: VW Up!, Kia Picanto, Toyota Aygo eller lignende.

Seats: 3 - Anbefalet for 2 voksne og 1 barn (maks. 3 personer)

Døre: 3

Bagage: 1-2 medium størrelse kufferter

Højlandet: Nej.

KATEGORI A

Model: VW Polo, Toyota Yaris, Suzuki Swift eller lignende

Seats: 4 - Anbefalet for 3 personer

Døre: 5

Bagage: 2-3 medium størrelse kufferter

Højlandet: Nej.

 

 

 

Island ProTravel billeder

KATEGORI B

Model: VW Golf, Kia Ceed, Toyota Auris eller lignende.

Seats: 5 - Anbefalet for 4 personer

Døre: 5

Bagage: 3-4 medium størrelse kufferter

Højlandet: Nej.

 

 

KATEGORI N / D

Model: Skoda Octavia, Stationcar eller som 4x4 eller lignende.

Seats: 5

Bagage: 5 medium størrelse kufferter

Højlandet: Nej.

 

 

 

Island ProTravel billeder

KATEGORI F-G

Model: Dacia Duster 4x4 eller lignende.

Seats: 5 - Anbefalet for 4 personer

Døre: 5

Bagage: 4 medium størrelse kufferter

Højlandet: Nej.

KATEGORI G

Model: VW Tiguan 4x4, Toyota Rav 4x4, Kia Sportage 4x4 eller lignende.

Seats: 5 - Anbefalet for 4 personer

Døre: 5

Bagage: 4 medium størrelse kufferter

Højlandet: Ja.

Island ProTravel billeder

KATEGORI H

Model: Kia Sorento 4x4 eller lignende.

Seats: 5 - Anbefalet for 4 personer

Døre: 5

Bagage: 5 medium størrelse kufferter

Højlandet: Ja.

KATEGORI I

Model: Toyota Landcruiser 4x4, Mitsubishi Pajero 4x4 eller lignende.

Seats: 5 - Anbefalet for 5 personer

Døre: 5

Bagage: 5-6 medium størrelse kufferter

Højlandet: Ja.

Island ProTravel billeder

KATEGORI R

Model: Audi Q7, VW Touareg, Land Rover Discovery eller lignende.

Seats: 5 - Anbefalet for 5 personer

Døre: 5

Bagage: 5-6 medium størrelse kufferter

Højlandet: Ja.

KATEGORI K

Model: Land Rover Defender 4x4 eller lignende.

Seats: 7 - Anbefalet for 5-7 personer

Døre: 5

Bagage: 5+ medium størrelse kufferter

Højlandet: Ja.

Island ProTravel billeder

KATEGORI J

Model: Renault Trafic eller lignende.

Seats: 9 - Anbefalet for 7-9 personer

Døre: 6

Bagage: 6 medium størrelse kufferter

Højlandet: Nej.

KATEGORI JJ

Model: Volkswagen Caravelle 4x4, Toyota Hiace 4x4 eller lignende.

Seats: 9 - Anbefalet for 7-9 personer

Døre: 6

Bagage: 6+ medium størrelse kufferter

Højlandet: Ja.

Island ProTravel billeder

LEJEVILKÅR & FORSIKRINGER

Priserne inkluderer følgende:
Ubegrænset kilometer, CDW-forsikring, Tyveriforsikring, Forsikring mod personskade og lokale skatter. Omkostninger for skade på personbil er ISK 195.000 (Kategori: Z-D), og 375.000 for andre køretøjer (4WD, SUV'er, større biler og autocampere).


Tillægsforsikringer (Ikke inkluderet i prisen):
 

Basis Forsikringspakke (SCDW):
Dette alternativ reducerer egenandelen ved skade på køretøj (CDW). Egenandelen bliver reduceret fra ISK 195.000 til ISK 49.500 for personbiler og fra ISK 375.000 til ISK 90.000 for 4WD, SUV'er, større biler og autocampere.

Priser:
Personbiler (Kategori: Z, A, B, N) - 97DKK pr. dag
Større biler (Kategori: F-G, G, H, I, R, K, J, JJ) - 164DKK pr. dag

Medium Forsikringspakke:
Inkluderer SCDW-forsikring og Stenslag-skadeforsikring. Stenslag-skadeforsikring dækker dig mod skader på forruden og lygter, forårsaget af at sten eller grus kastes på bilen af et andet køretøj. Der er ingen egenandel ved stenslagskader, hvis dette skulle forekomme.

Priser:
Personbiler (Kategori: Z, A, B, N) - 119DKK pr. dag
Større biler (Kategori: F-G, G, H, I, R, K, J, JJ) - 193DKK pr. dag

Premium Forsikringspakke:
Inkluderer SCDW-Forsikring, Stenslag-skadeforsikring og sand- og askeforsikring. Hvis du køber Premium Forsikringspakke bliver egenandelen ved SCDW og SOGF reduceret til nul kroner (kun ved køb af hele Premium Forsikringspakke).

Priser:
Personbiler (Kategori: Z, A, B, N) - 223DKK pr. dag
Større biler (Kategori: F-G, G, H, I, R, K, J, JJ) - 327DKK pr.dag


Ikke dækket af nogen forsikringer:

 • Skader påført køretøjet i form af dårlige veje. 
 • Skader forårsaget af kørsel i eller over floder eller anden form for vand. Ved sådan kørsel er lejetager ansvarlig for, at dække alle skader påført køretøjet.
 • Skader på køretøjet som skyldes kørsel med bilen på veje, som ikke er egnet for det gældende køretøj. For eksempel på grusveje og strande.
 • Skader udført af dyr.
 • Bugsering og bytte af bil.
 • Skader som påvirker hjul, dæk, fælge, batterier og skade som følge af dette.
 • Skader på sæder, tæpper eller måtter.
 • Skader som følge af at chaufføren er påvirket af alkohol, stimulanser, beroligende midler eller på anden måde ikke kan køre bilen på en sikker måde. 
 • Skader på personbiler og / eller 2wd-køretøj forårsaget af kørsel på veje mærket med F på offentlige kort, samt kørsel af sådanne biler på Kjölur (Vej 35) eller Kaldidalur (vej 550)
 • Tyveri eller skade som følge af autoriserede førere/lejetagere ikke udviser rimelig forsigtighed ved at beskytte lejebilen (fx forlader bilen uden opsyn).


Tillæg:

 •  Ekstra chauffør: 205DKK pr. leje
 •  Envejsleje (Kategori: alle): 1220DKK
 •  Barnesæde: 56DKK pr. dag (maks. 300DKK)


Testimonials

Så er vi tilbage i Danmark efter en efter alles opfattelse helt fantastisk rejse: Vejret var med os, hotellerne var glimrende, maden alle steder super; men fremforalt de fantastiske naturoplevelser vi havde. Alle vore børn 0g børnebørn

Kjeld August 2017
Testimonials

Vi er hjemme igen. Vi og drengene har haft nogle fantastiske oplevelser. Mange pittoreske og spændende landskaber. Dejlige mennesker hos GrayLine og på hotellet. Drengene udtaler: "En oplevelse vi aldrig vil glemme." De vender nok tilbage

Runa og Henning September 2016
Testimonials

"Vi har haft en helt fantastisk tur til Island, og vi har ikke mindst været meget tilfredse med alt det, I har arrangeret for os: begge overnatningssteder og den super-seje bil! Desuden var der virkelig god service, både på

Anna, Ole, Rasmus og Tobias Januar 2016
Testimonials

Jeg rejste til Island med mine to børn på 5 og 10 år og vi havde en fantastisk ferie. Vi fik oplevet både Den Blå Lagune, Geysir, vulkankratere, historie, ridetur, Gullfoss og meget mere. Det absolut bedste for ungerne var at vi

Janne og ungerne August 2015
Testimonials

I just want to say thank you for your help. Our trip to Iceland worked out well. We are very satisfied and our kids have lots to tell their friends. It was a dream that came true.

Caroline Juli 2015
Testimonials

Just to let you know we are back from Iceland and we had a marvellous time. The tour was excellent, very full and well organised, we really felt we had seen a really good part of Iceland , can not fault anything, the hotels were as described, 2/3

Neill and Kathleen Marts 2015