INDERSIDEN AF EN VULKAN

Denne tur er for dig, som ønsker at se mere end bare overfladen. Her tager man et dybt dyk ind i Islands tredie største hule, hvor der er isformationer, lavastalaktitter, trange gange og enorme rum. Om vinteren er der is overalt, og det er en unik mulighed for at opleve en uberørt natur, som skabtes for tusinder af år siden.

Obs! Denne tur har en sværhedsgrad på 3 af 5. Personer med svag ryg, knæ og hjerte kan ikke deltage på denne tur. Man må være i god fysisk form og den er kun egnet for voksne.

Detaljer for
denne udflugt

Loading...

Beskrivelse

Hvad siger du til, at opleve indersiden af et stort vulkansk krater? Stort nok til at rumme 3 basketball baner og højt nok til Frihedsgudinden i New York. Med en åbning på kun 4x4 meter! Tag med på opdagelse i dette unikke islandske naturfænomen. Det store vulkankrater er åbent for publikum med guide, og du kan forvente en eksplosion af farver og en helt fantastisk oplevelse. 

Raufarholshellir hule er en af de bedre kendte grotter i Island og er let tilgængelig. Grotten er ca. 1360 meter lang og har 4 indgange. I den bagerste del af grotten deler hulen sig i tre. Det er her lava fra forskellige vulkaner har samlet sig og formet Raufarholshellir for mere end 5000 år siden. Lava-vandfald og andre spektakulære formationer kan observeres dybt inde i disse tuneller. Der er store rum i Raufarholshellir, faktisk de største i Vestisland. Her er mange detaljer at studere, og man vil med garanti huske denne specielle følelse fra grotten rigtig længe. 

For at komme til vulkanen skal deltagerne gå 3 km hver vej, normalt tager denne tur 40-45 minutter afhængigt af gruppen. For det meste er turen på relativt flad jord, men det sidste stykke er nogle op ad bakke (ca. 100 højde meter). I en vanskelighedsskala er denne tur 2 ud af 5. Du behøver ikke nogen erfaring fra bjergture til at deltage i denne tur.

Lava tuneller

Under jordens overflade er der svært meget aktivitet, når en vulkan er i udbrud. Når lavaen strømmer op til overfladen ved krateret, er der et netværk af tuneller under overfladen, som tager lava med sig mange kilometer væk fra vulkanen. Når der ikke længere er tuneller fyldt med flydende magma som løber gennem rørene, tømmes disse langsomt men sikkert og efterlader sig lange og flere grotter og tuneller, som snor sig gennem landskabet.

Varighed: 5-6 timer (ca. 35-40 minutter inde i vulkanen)

Sæson: Maj - Oktober

Inkluderet: Sikkerhedsudstyr, små forfriskninger

Ikke inkluderet: middag, transport til og fra hotel

Anbefaling: gode sko, varmt tøj

Obs: Turen er med engelsktalende guide. Afgang dagligt og flere gange om dagen fra 15. maj til 30. september.

Denne tur gennemføres af: Inside The Volcano

Loading...

Denne tur bliver ofte købt sammen med:

Island ProTravel - Harpa Koncerthus

DEN GYLDNE CIRKEL

Denne populære tur tager dig med på en rejse til de vigtigste og mest kendte attraktioner i Island. Bl.a. det imponerende vandfald Gullfoss og de varme, boblende kilder ved Geysir.

8 TimerHele året