På grund af et stigende antal hoteller og øget overnatningskapacitet er trafikken i Reykjavk centrum blevet så massiv, at myndighederne har set sig nødsaget til, at kontrollere bustrafikken i centrum af Reykjavik. Dette medfører at busser fremover kun kan stoppe på dedikerede holdepladser, og det er derfor ikke længere muligt for hoteller, at tilbyde «pick-up» i lufthavnen der kører gæsterne helt til hoteldøren. Heldigvis er Reykjavik en lille by og alle stoppesteder er i gå-afstand fra samtlige hoteller i byen. Det er også en mulighed at tage en taxa til hotellet fra lufthavnen. Forbuddet gælder også SuperJeeps og andre store køretøjer. 

Dette gør måske ankomsten lidt mere besværlig, men når du vandrer op og ned af hovedgaden, Laugavegur og rundt i byens små charmerende gader, bliver du ikke overhalet af store busser og SuperJeeps - og det er skønt. Ikke bare det, men busserne kører næsten døgnet rundt og forbuddet gør, at dit hotelophold bliver mere uforstyrret uden larm fra motorer natten lang.

Mens du er i Reykjavik anbefaler vi, at du ser mere af landet og fx. tager med på Den Gyldne Cirkel eller Eventyr på sydkysten.

bus-stops-reykjavik-map.png