Udforsk Island på egen hånd

Vi tilbyder biler med og uden firehjulstræk - personbiler, super jeeps, autocampere alt afhængig af om du skal på rundrejse langs ringvejen eller igennem højlandet. Vejnettet i Island er meget veludbygget, men en del veje er udfordrende og barske. Ca. 70 % af vejene er asfalterede, og Ringvej 1 (som går hele øen rundt) er en af dem. En del veje er derimod grusveje eller bare spor i terrænet. Man må være forberedt på ujævnheder og frostskader og der kræves en del forsigtighed, når man kører på disse veje.

 

- På vej i lejet bil

På veje med et eller to cifre i vejnummeret er der ingen problemer med kørsel i almindelige biler. Ture hen over højplateauet, hvor vejene har trecifrede numre, skal planlægges omhyggeligt, eftersom området er ubeboet, og der ikke er mulighed for at få hurtig hjælp, hvis der skulle ske noget. På disse veje kan der kun køre biler med firehjulstræk og stor frihøjde.

Rejs rundt i Island på en enkel måde!

Du skal være opmærksom på disse ting, når du planlægger en biltur i højlandet:

- Vejene er åbne fra omkring midten af juni til midten af september afhængigt af vejret, og hvordan floderne ser ud. Information om vejforhold fås hos det islandske vejdirektorat og på de større benzintanke. Der er tit langt mellem benzintankene, så man skal hele tiden sørge for at have nok brændstof med.

- Overnatning i højlandet skal planlægges, eftersom der kun findes nogle få hytter med soveposeovernatning. Disse bør absolut bookes på forhånd.

- Floder og andre vandløb uden broer kræver total koncentration, når man skal krydse dem. Især gletsjerfloder kan være farlige, fordi de tit ændrer karakter i løbet af et øjeblik. Hvis du rejser alene, bør du kun krydse disse, når du ser andre køretøjer i nærheden.

Til information findes der over 100 campingpladser i Island, de fleste er åbne fra 15. maj til 15. september.

For at få et bedre overblik over hvor du skal rejse og hvad du har lyst til at opleve, kan du købe et detaljeret kort her hos os:

Vejkort 1:500.000

Vejkortet er opdateret i 2017 og indeholder detaljer samt navneindex, der gør det nemt at finde rundt. Kortet inkluderer nyeste opdateret information om vejnettet i Island, samt turistinformation, benzin- stationer, hoteller, camping, swimming pools, golf med mere. Et enkelt men nyttigt kort for dig som skal køre rundt i Island. I tillæg har du antal km på alle strækninger. Højlandet er beskrevet i detaljer med højdekurver og skyggeorientering baseret på den nyeste digitale teknologi. Sammen med kortet får du adgang til en App, som kan downloades på din IPhone/IPad eller Android, hvor du får acces til en masse information om hele Island (på engelsk).

Pris: Kr. 250,– Bestil her

 

Island ProTravel - kør selv

At køre bil i Island

At rejse rundt i Island kan være en uforglemmelig oplevelse. Men at køre bil gennem landets terræn indebærer også visse udfordringer og farer, som du måske ikke er stødt på før. I denne video kan du se nogle eksempler på, hvad man skal tænke over ved kørsel i Island.


Testimonials

Så er vi tilbage i Danmark efter en efter alles opfattelse helt fantastisk rejse: Vejret var med os, hotellerne var glimrende, maden alle steder super; men fremforalt de fantastiske naturoplevelser vi havde. Alle vore børn 0g børnebørn

Kjeld August 2017
Testimonials

Vi er hjemme igen. Vi og drengene har haft nogle fantastiske oplevelser. Mange pittoreske og spændende landskaber. Dejlige mennesker hos GrayLine og på hotellet. Drengene udtaler: "En oplevelse vi aldrig vil glemme." De vender nok tilbage

Runa og Henning September 2016
Testimonials

"Vi har haft en helt fantastisk tur til Island, og vi har ikke mindst været meget tilfredse med alt det, I har arrangeret for os: begge overnatningssteder og den super-seje bil! Desuden var der virkelig god service, både på

Anna, Ole, Rasmus og Tobias Januar 2016
Testimonials

Jeg rejste til Island med mine to børn på 5 og 10 år og vi havde en fantastisk ferie. Vi fik oplevet både Den Blå Lagune, Geysir, vulkankratere, historie, ridetur, Gullfoss og meget mere. Det absolut bedste for ungerne var at vi

Janne og ungerne August 2015
Testimonials

I just want to say thank you for your help. Our trip to Iceland worked out well. We are very satisfied and our kids have lots to tell their friends. It was a dream that came true.

Caroline Juli 2015
Testimonials

Just to let you know we are back from Iceland and we had a marvellous time. The tour was excellent, very full and well organised, we really felt we had seen a really good part of Iceland , can not fault anything, the hotels were as described, 2/3

Neill and Kathleen Marts 2015