De sidste år har Island udmærket sig, som en yderst populær destination. Utrolig natur, kultur og historie har tiltrukket rejsende fra hele verden, blandt andet Frankrig, Kina, USA og Tyskland. Efter en katastrofal økonomisk krise i 2009 og et vulkanudbrud i 2010, stod Island med store bogstaver i de internationale medier. Folk valfartede til Island og hvert år siden 2010, er antallet af turister steget og i enkelte danske medier, er turismen i Island blevet omtalt som ’ude af kontrol’ og ’ødelæggende’, men er det virkelig så skidt, som journalisterne vil gøre det til?

Island-besøkende-DK.png

Til sammenligning kom der 15 millioner turister til Danmark i 2016. Der er flere som besøgte Tivoli i København, end der var turister i Island i 2016.

Korte ophold

Islands turisme er præget af korte stop på rejsen fra Amerika til Europa og Icelandair bidrager til dette, med sin kampagne  #MyStopOver, der promoverer en længere mellemlanding på vejen fra det ene kontinent til det andet. Dette koncentrerer en stor del rejsende i og rundt om Reykjavik by. Derfor vil man naturligvis møde turister ved de mest populære attraktioner som Gullfoss, Geysir og sydover til Skogafoss og Vik - denne rundtur kaldes ’Den Gyldne Cirkel’ og er en dagstur fra Reykjavik. Alle disse steder er absolut et besøg værd når du rejser til Island, men Island er så meget mere.

Oplev hele Island

Den bedste måde at opleve Island på, er at leje en bil. Kør Island rundt i dit helt eget tempo, se det du ønsker, overnat de rigtige steder og tag dig al den tid du har lyst til, for at opleve Islands ekstreme og enestående natur. Grupperejser rundt i Island er også et populært alternativ, her har man en guide med sig i bussen, som fortæller om Islands historie, kultur og natur på vejen. På disse ture sidder man komfortabelt i den varme bus, og nyder udsigten undervejs med flere stop, de mest fantastiske steder på ruten.

En enorm fordel for Island er, at turisterne kommer hele året, i modsætning til mange andre steder, hvor næsten alle kommer om sommeren. Det vil sige, at turisterne fordeles jævnt ud over året og øen. Årsagen er, at golfstrømmen holder temperatur og klima relativt stabilt hele året. Milde vintre med det fantastiske nordlys og lange sommerdage med midnatssol.

Island er et helt specielt rejsemål, som så afgjort er værd at besøge – og tag det helt roligt, der er ikke så mange turister, som medierne gerne vil have det til at se ud som.

Med venlig hilsen
Stian Andre Hansen
Island ProTravel