Formålet med en rejse til Island er at opleve og nyde landets unikke natur, hvilket kun kan lade sig gøre via interaktionen mellem naturen, vejrforhold og den isolerede beliggenhed i Nordatlanten. Klimaet gør, at de fleste planter i Island gror meget langsomt og er følsomme overfor menneskelig indflydelse.

Medierne rapporterer for tiden, om den stigende indflydelse fra turisme i Island, som har medført nogle ændringer i infrastrukturen og håndtering af gæster. Find ud af hvad Island ProTravel og du kan gøre, for at din rejse bliver mere bæredygtig.

Bevar Islands unikke, naturlige landskaber

Der er sket meget i Island over de seneste år. Talrige firmaer i Island har integreret bæredygtighed i deres processer og demonstrerer dette gennem Eco-certificering ifølge Vakinn (www.vakinn.is/en) eller ISO 14001 standard.

Vores samarbejdspartner Europcar er det første islandske biludlejningsfirma med ISO 14001 certificering og er meget engageret i bæredygtighed. Fx konsekvent affaldshåndtering og indkøb af biler der er så økonomiske som muligt, er blandt principperne i deres miljøbevidste handlinger.

Vakinn Eco-Certificeret samarbejdspartnere

Vi samarbejder allerede med en del certificeret udbydere af indkvartering og services. Disse lever op til særlige etiske, professionelle, sikkerheds og miljø standarder. Her finder du et udvalg af vores samarbejdspartnere der allerede har Vakinn miljøcertifikat:

       • Elding – Hvalsafari

       • Friðheimar – Restaurant og drivhus

       • Reykjavik Excursions – Rejsearrangør

       • Arctic Adventures – Rejsearrangør

       • Grand Hotel Reykjavik

       • Fosshotels (inkl. Rauðará og Barón)

Vakinn

Vores råd til en bæredygtig rejse i Island

Lær hvordan du også kan bidrage til mere bæredygtig turisme på din rejse:

 

• Kør kun på de markerede veje og aldrig off-road (det er officielt forbudt!).

• Vær venlig aldrig at efterlade affald eller andre ting i naturen.

Benyt de parkeringspladser, campingpladser og sanitære faciliteter der er stillet til rådighed. Vild camping, i særdeleshed, er blevet hårdt straffet igennem en del år nu.

Bliv på de markerede vandrestier eller spor. Nogle planter, som fx den islandske mos, tager op til årtier at genoprette efter et enkelt fodspor.

• Medbring en vandflaske og nyd det friske gletsjervand fra hanen i stedet for at købe engangs plastic flasker.  I restauranter kan du også få postevand gratis.

Prøv lokale produkter, som fx mejeriprodukter lavet i Island, i stedet for at konsumere dyre, importerede varer.

• Støt Islands økonomi ved at støtte lokale virksomheder. Disse sikrer langsigtet lokal beskæftigelse og bidrager til vedligeholdelse af infrastruktur via deres skattebetalinger. På http://handpickediceland.is/ finder du udvalgte restauranter, kulturelle steder og indkvartering.

• For at gøre din rejse til Island mere øko-venlig, anbefaler vi også, at du kompenserer for CO2 emissioner fra dit fly med Atmosfair: https://www.atmosfair.de/en/.

Det islandske løfte

Du kan også officielt bidrage til en mere øko-venlig rejse i Island ved at følge anbefalingerne fra Icelandic Tourist Board - et fantastisk initiativ, som inkluderer adfærdstips for besøgende i Island.

Giv det islandske løfte: inspiredbyiceland.com/icelandicpledge/.

Vi arbejder sammen med dig og vores partnere om at gøre turismen i Island endnu mere ’grøn’.

Hele Iceland ProTravels team er taknemmelige for din hjælp!