Sæson:
juni-august
Pris fra:
16405,- Pr. person
Varighed:
7 NÆTTER-6 RIDEDAGE
Afrejse:
Lørdag

Midt mellem gletsjere

Prisforespørgsel

Rejs tilbage i tiden og rid langs den urgamle sti Kjölur, som islændingene gjorde for hundredevis af år siden, når de rejste til det årlige sommer- parlament i Thingvellir. Vi rider fra nord til syd eller omvendt lige igennem hjertet af Island, mens vi nyder det betagende, barske landskab, spektakulære gletsjere og det imponerende Gullfoss. 

Hvis du ønsker at se mest mulig uberørt natur i Island, er denne tur helt perfekt for dig!

Midt mellem gletsjere

REJSEBESKRIVELSE

Vi besøger det smukke og historiske Thingvellir, her hvor nationens hjerte slår og hvor det første Alting blev holdt i år 930 - stedet som i 1930 blev Islands første nationalpark, og som nu også er en del af UNESCOs verdensarvsliste. Længere mod syd kommer vi til de varme, boblende kilder i området ved Geysir. Det er her, at gejseren Strokkur dominerer med sine udbrud ca. hvert 8 minut og kaster imponerende kaskader af vand 20-30 meter op i luften. Vi besøger naturligvis også Islands mest berømte vandfald, det mægtige Gullfoss. 

Turen går videre fra syd til nord (eller omvendt). Direkte over hjertet af Island når vi krydser sandrige ørkener i nærheden af de mægtige gletsjere Langjökull og Hofsjökull. Skærmede grønne dale kommer som en overraskelse i dette barske terræn. Hveravellir er et geotermisk område i højlandet, hvor vi kan nyde et langt, varmt bad under midnatssolen. 

Denne tur, som med stor succes har opereret siden 1983, er det absolut bedste valg for dig, der gerne vil i nærkontakt med Islands fantastiske natur og det uberørte højland.

Dag for Dag

Prisforespørgsel

Reykjavik – Myrholt

Island ProTravel - Ridetur i Island

Pick-up mellem kl. 17:30 og 18:30 på et af Reykjaviks officielle busstoppesteder nær din indkvartering. Her bliver deltagerne hentet af Íshestars bus og kørt til Myrholt Guesthouse, hvor heste og guide venter på os. Efter en introduktion til den islandske hest og dens specielle gangarter serveres der velkomstmiddag, hvor vi lærer hinanden at kende, slapper af og gør klar til den fantastiske ridetur, som venter forude. 

Myrkholt – Gullfoss – Fremstaver Bjerghytte

Island ProTravel - Geysir

Rideturen starter ved den majestætiske gletsjer Langjökull og gruppens første stop er det imponerende vandfald, Gullfoss. Turen fortsætter til Bláfell, hvor deltagerne skal tilbringe natten i Fremstaver bjerghytte.

(Dagens ridetur er ca. 25km)

Fremstaver – Árbúðir Bjerghytte

Island ProTravel - Ridetur i Island

Rideturen fortsætter langs foden af Bláfell. Dette området var tidligere i historien beboet af fredløse, og var et farligt område at færdes i. Heldigvis er de fredløse for længst forsvundet og Island er nu et af verdens tryggeste lande at befinde sig i. Vi krydser floden Hvítá og nyder den pragtfulde udsigt til søen Hvítávatn - en sø dannet af vand fra den nærliggende gletsjer. Gruppen overnatter i Árbúðir, som ligger på flodbreden af Svartá.

(Dagens ridetur er ca. 35km)

Árbúðir -Gíslaskáli Bjerghytte

Island ProTravel - Ridetur i Island

Gruppen rider langs floden Svartá gennem det smukke, historiske landskab med udsigt til to spektakulære gletsjere; Langjökull og Höfsjökull. Rideturen fortsætter ved siden af lavafeltet Kjalhraun med sin specielle højlandsvegetation og sårbare blomster. Den bløde og sandede sti fører os til Gíslaskáli, som er endnu et af højdepunkterne langs den berømte Kjölur-rute. Her kan deltagerne nyde roen og de magiske omgivelser.

(Dagens ridetur er ca. 25km)

Gíslaskáli – Det Geotermiske område Hveravellir

Island ProTravel - Hveravellir

I dag krydser gruppen Kjalhraun, hvor vi hører den tragiske fortælling om to brødre, der frøs ihjel i oktober 1780 på vej til Skogafjördur med en flok får. Undervejs nyder vi den magiske uberørte og ekstreme natur. Gruppen passerer også en hule, hvor den legendariske helt, Grettir 'den stærke' Åsmundarson boede. Han tilbragte store dele af sit liv som fredløs og vandrede i bjergene. Dagens destination er Hveravellir, et unikt geotermisk område mellem gletsjerne Höfsjökull og Langjökull. Her i dette ekstrem barske og smukke landskab boede Islands mest kendte fredløse person, Eyvindur i mange år. Ved bjerghytten hvor gruppen overnatter, er der en naturlig opvarmet pool, som inviterer til et dejligt afslappende bad.
(Dagens ridetur er ca. 30km).

Hveravellir – Áfangi Bjerghytte

Island ProTravel - Islandske heste

Dagens rute bringer gruppen nordover til den smukke flod Seyðisá. Her løber hestene fri sammen med os i det bløde og dejlige underlag. Vi passerer Sandkúlufell og Sauðafell før vi når dagens destination. Her er det let at se, at dette er en historisk rute - helt tilbage fra de første bosætninger i Island, rejste folk med hest på helt samme stier, som vi gør i dag. Áfangi bjerghytten er veludstyret og med udendørs varm kilde, hvorfra der er en fantastisk udsigt over de store gletsjere bag os og de høje bjerge mod nord, foran os. Indtil midten af juli går solen nærmest aldrig ned i denne del af landet. 
​(Dagens ridetur er ca. 35 km)

Áfangi – Vatnsdalur – Hvammur

Island ProTravel - Ridetur Island

Turen fortsætter over Auðkúluheiði. Dalen med gårde i nord kommer nærmere, mens vi rider på det skønne, bløde underlag i højlandet. Det er imponerende at se den frodige Vatnsdalur med alle vegetationsfelterne. Mens vi rider ned i dalen dukker floden Vatnsdalsá op med sine mange vandfald. Vi tager afsked med hestene, som bliver på gården Forsæludalur. Dagen rundes af med en flot afskedsmiddag, sang og storytelling. Overnat- ning på Hvammur Guesthouse, hvor der også er mulighed for et dejligt, afslappende bad i den varme kilde.

(Dagens ridetur er ca. 35km)

Hvammur – Reykjavík

Island ProTravel - Islandske heste

I dag tager gruppen afsked med nye venner & guide og kører tilbage mod Reykjavik, hvor vi ankommer ca. klokken 14.00.

FLY OG LOGI

Prisforespørgsel

FLY, TRANSPORT OG HOTEL

Island ProTravel billeder

Vi hjælper dig med at arrangere fly, transport og overnatning før og efter turen. Spørg os om råd før du bestiller, så finder vi den bedste løsning til dig. 

Priser i danske kroner

Højsæson Lavsæson
17,830,- 16,405,-

Højsæson: 29.06.2019 - 20.08.2019


Send os en uforpligtende prisforespørgsel, så svarer vi dig inden 48 timer.


Tur Kode 0203

Prisen inkluderer

 • 7 nætter iflg. rejseplan i enkle bjerghytter og guesthouse - soveposeindkvartering
 • 6 ridedage
 • Transport mellem Reykjavik og gården Kálfhóll tur/retur
 • Helpension
 • Regntøj, sadeltasker & ridehjelm

Ikke inkluderet

 • Afbestillingsforsikring
 • Rejseforsikring
 • Fly til og fra Island
 • Transport til og fra Keflavik lufthavn
 • Alkoholiske drikkevarer
 • Sovepose (Medbring din egen)