Sæson:
juni-august
Pris fra:
16,340,- Pr. person
Varighed:
7 NÆTTER-6 RIDEDAGE
Afrejse:
lørdag

Magisk ridetur på Snæfellsnes

Prisforespørgsel

I Snæfellsnes Nationalpark finder du et af Islands berømte kendetegn; den snedækkede vulkangletsjer Snæfellsjökull, bl.a. kendt fra Jules Vernes’ roman 'Rejsen til Jordens indre'. Flere af de kendte islandske sagaer udspandt sig i dette storslåede område, som – siges det – også er hjemstavn for elvere, trolde og mystikere. Det rige fugleliv tiltrækker folk fra hele verden, og det varierede landskab har givet Snæfellsnes tilnavnet Island i en nøddeskal.

Magisk ridetur på Snæfellsnes

REJSEBESKRIVELSE

På Snæfellsnes ligger nationalparken Snæfellsjökull og det er her, du kan finde nogle af Islands absolut smukkeste og mest betagende naturattraktioner bl.a. den aktive vulkan Snæfellsjökull. Jules Vernes roman «Rejsen til jordens indre» tager plads på denne halvø og mange traditionelle islandske sagaer omtaler også Snæfellsnes. Halvøen anses som et magisk og mystisk sted med en uforklarlig aura og atmosfære.  

I dag tiltrækker halvøen rejsende fra hele verden, fordi det er en ypperlig mulighed for, at opleve rigtig meget af det Island har at byde på. Ofte omtales Snæfellsnes som «Island i en nøddeskal». 

Denne ridetur tager deltagerne gennem et landskab med omfattende lavafelter, kratre og aske fra gamle udbrud i Hittardalur. I Löngfjördur rider gruppen over hvide strande og i Eldborg kan man se ned i det 50 meter dybe vulkanske krater, som er et karakteristisk landemærke. Den sidste ridedag følger gruppen kanten af en gammel lavastrøm langs kysten til Stóri-Kálfalækur Gården. Turen er 7 nætter og 6 ridedage.  

 

Dag for dag

Prisforespørgsel

Reykjavík – Stóri Kálfalækur

Island ProTravel - Islandske heste

Pick-up kl. 18:00-19:00 i Reykjavik og bustransport til gården Stóri Kálfalækur hvor heste og medarbejdere møder os. Efter en dejlig velkomstmiddag hvor vi lærer hinanden at kende, slapper vi af og gør os klar til det helt store rideeventyr der venter forude.

Stóri Kálfalækur - Grímsstadir

Island ProTravel - Ridetur i Island

Efter introduktion til den islandske hest og dens specielle gangarter, indleder vi rideturen på gode ridestier, gennem frodige landbrugsområder og vi når frem til gården Grímsstadir, hvis stolte historie går helt tilbage til middelalderen. Vi overnatter på Stóri Kálfalækur og nyder at der er opredte senge og en varm udendørs pool. (Dagens ridetur er ca. 25 km)

Grímsstadir - Hítarhólmur

Island ProTravel - Ridetur i Island

I dag rider vi langs kratbevoksede bakker over farverige bjerge i Hítardalur - et geologisk overflødighedshorn med vidtstrakte lavafelter og bløde stier gennem aske og høje tufbjerge, som giver en følelse af, at man er på en ridetur på månen! Vi efterlader hestene på Hítarhólmur bjerget og kører tilbage til Stóri Kálfalækur, hvor et varmt bad venter.
(Dagens ridetur er ca. 25 km)

Hítarhólmur - Kolviðarnes

Island ProTravel - Snæfellsjökull

Rideturen i dag går videre gennem den mystiske vulkandal. Vi stopper ved fårefolden Hítardalsrétt og ser man godt efter, vil man få øje på troldkællingen Hít, som blev forstenet, da hun vendte for sent hjem fra et stævnemøde og blev ramt af dagslys. Vi fortsætter vestpå over floden Hítará og rider igennem et område, kendt som tilholdssted for Islands mest berømte fredløse, Grettir. Vi efterlader hestene på gården Kolvidarnes og kører tilbage for at tilbringe natten på Stóri Kálfalækur, hvor vi kan bade i den skønne udendørs hot tub.
(Dagens ridetur er ca. 45 km)  

Obs! De næste 3 dage rider gruppen på stranden Löngufjörur. Her starter turen tidligt om morgenen eller om eftermiddagen, det afhænger af tidevandet. 

Kolviðarnes - Traðir

Island ProTravel - Søpapegøje i Island

Vi genforenes med hestene og indleder en ridetur på stranden Löngufjörur - den berømte ridesti i vandkanten på Snæfellsnes halvøens kyst. Se den imponerende Snæfellsjökull i horisonten og mærk hestenes iver og del deres glæde ved, at ride på det dejlige underlag på denne mageløse rute, som afgøres af tidevandet. Hestene tilbringer natten på gården Tradir, mens vi overnatter på Stóri Kálfalækkur. (Dagens ridetur er ca. 30 km)

Traðir - Kolviðarnes

Island ProTravel - Islandske heste

En ny ridedag på de pragtfulde gyldne sandstrande. Vi vender og rider mod det omfangsrige Eldborgarhraun Lavafelt - en enestående oplevelse, hvor vi har lavafelter og bjerge på den ene side af stien og det brusende Atlanterhav på den anden. Vi efterlader hestene på gården Kolvidarnes og kører videre til Stóri Kálfalækur for overnatning.
(Dagens ridetur er ca. 30 km) 

Kolviðarnes – Stóri Kálfalækur Gård

Island ProTravel

Den sidste dag på stranden byder på endnu flere fantastiske og uforglemmelige oplevelser. Den gyldne sandstrand som vi har redet på de sidste par dage skifter farve og bliver sort, når vi følger Eldborgarhrauns kant. Det er lavasten som er blevet formet af bølgerne igennem tusindvis af år. Forestil dig den sorte lavas strøm når I vender tilbage mod land. En fantastisk og mindværdig oplevelse. Rideturen afsluttes på Stóri Kálfalækur, hvor Ólöf venter med en dejlig afskedsmiddag. (Dagens ridetur er ca. 30 km)

Stóri-Kálfalækur – Reykjavík

Island ProTravel - Hallgrímskirken

Efter morgenmaden er der transport til Reykjavik, hvor vi forventer at ankomme ca. klokken 11:30.

Vi kan anbefale, at du benytter muligheden for at udforske Islands spændende hovedstad, ved at tage en overnatning i byen efter rideturen. Overnatning i Reykjavik samt transport til Keflavik lufthavn og flyrejse er ikke inkluderet i turen, men vi arrangerer naturligvis gerne dette, hvis det ønskes. 

Fly og Logi

Prisforespørgsel

FLY, TRANSPORT OG HOTEL

Island ProTravel billeder

Vi hjælper dig med at arrangere fly, transport og overnatning før og efter turen. Spørg os om råd før du bestiller, så finder vi den bedste løsning til dig. 

Priser i danske kroner

Højsæson Lavsæson
17,535,- 16,340,-

Højsæson: 29.06.2019 - 20.08.2019


Send os en uforpligtende prisforespørgsel, så svarer vi dig inden 48 timer.


Tur Kode 0205

Prisen inkluderer

 • 7 nætter iflg. rejseplan i enkle bjerghytter og guesthouse - soveposeindkvartering
 • 6 ridedage
 • Transport mellem Reykjavik og gården Kálfhóll tur/retur
 • Helpension
 • Regntøj, sadeltasker & ridehjelm

Ikke inkluderet

 • Afbestillingsforsikring
 • Rejseforsikring
 • Fly til og fra Island
 • Transport til og fra Keflavik lufthavn
 • Alkoholiske drikkevarer
 • Sovepose (Medbring din egen)