Restauranter

- det islandske køkken

Island ProTravel picture
Reykjavik har et forbløffende udbud af restauranter med mad fra hele verden og fra det traditionelle islandske køkken. De absolut vigtigste råvarer er fisk og lammekød, der helt fortjent er kendt som verdens bedste. Det islandske lam tilbringer sommeren i højlandet og spiser kun naturens vilde urter og græs. Fisken er altid friskfanget og du kan få den i alle varianter som røget, dampet, grillet eller sushi. Bon Appetit!

Gode restauranter i Reykjavik

Restaurant Reykjavik (Vesturgata 2)
En utrolig charmerende restaurant, som ligger i den ældste bygning i Reykjaviks gamle bydel. Her serveres en fantastisk islandsk fiske- og skaldyrsbuffet hver dag og man finder den berømte Ice Bar. Et must for alle der rejser til Reykjavik!  

Vid Tjornina (Templarasund 3)
En favorit blandt fiskerestauranterne med udsøgte specialiteter og kendt for sine innovative menuer. Restauranten ligger tæt på søen Tjornin, på første sal i et gammelt hus og er indrettet med stor sans for den gamle islandske stil (Max. 30 gæster i forskellige rum.).

Perlan - The Pearl (Öskjuhlid)
På en bakke tæt på citylufthavnen har kreative arkitekter skabt en glaskuppel, som forbinder de seks kæmpetanke, der forsyner byen med varmt vand. Her finder du en roterende restaurant af højeste internationale karat (desværre også med nogle af de højeste priser). Hvis du er på jagt efter noget enklere, kan du spise i cafeteriaet, hvor de serverer kage om eftermiddagen – og udsigten er den samme. Atmosfæren her er en smule kølig, men spektakulær og stedet egner sig specielt godt til rigtigt store grupper på op til 500 personer.

Fjörukráin (i Hafnarfjördur)
Det føles som at rejse tilbage i tiden når du spiser på Fjörukráin. Restauranten tilbyder traditionelle retter, serveret på gammel traditionel måde. Er også fantastisk velegnet til grupper, som kan bestille den uforglemmelige vikinge fest, hvor maden serveres på træfad og man drikker mjød af vikingehorn. Her er nemt plads til 350 gæster. Fjörukráin ligger ca. 12km fra Reykjavik i Strandgata 55 i Hafnarfjördur.

Grillid (Radisson BLU Saga Hotel)
På 8. etage af Radisson BLU Saga Hotel findes den eksklusive og velrenommerede restaurant Grillid. Her forkæles sanserne med første klasses mad, vin, betjening og atmosfære samtidig med en vidunderlig udsigt over Reykjavik. Grillid er symbolet på den perfekte aften i Reykjavik.

Lækjarbrekka (Bankastræti 2)
Midt i centrum af Reykjavik ligger denne charmerende restaurant i historiske lokaler fra 1834, som tidligere husede Reykjaviks eneste bageri. Her serveres udsøgte islandske retter i en hyggelig atmosfære. De har forskellige lokaler fra 10 til 30 personer.

Grillmarkadurinn - The Grill Market (Lækjargata 2A)
Denne super trendy restaurant lige midt i Reykjavik henter alle råvarer direkte fra gården/producenten. Maden er en fantastisk kombination af det moderne og traditionelle. Stedet er populært og med en hyggelig afslappende atmosfære. 

Fiskmarkadurinn - The Fish Market (Adalstræti 12)
En moderne, trendy restaurant centralt i Reykjavik hvor alle råvarer hentes direkte fra gården/producenten. Gæsterne kan se retterne blive fremtryllet i det åbne køkken, hvor der også som eneste sted i Island findes en Robata Grill. Deres Sushi er fremragende! Der er et lokale ovenpå, som har plads til grupper på op til 49 personer.

Humarhúsid (Amtmannsstígur 1)
I hjertet af Reykjavik ligger denne lille hyggelige, romantiske restaurant med fiskespecialiteter. Bygningen er smukt bevaret i den oprindelige stil fra 1838, hvor huset blev opført. De har tre små lyse indbydende lokaler, som hver har plads til 10-30 personer.

Sjávargrillid (Skólavördustíg 14)
- The Seafood Grill, er en skøn fiskerestaurant som ligger i Reykjavik centrum.

3 Frakkar (Baldursgata 14)
Denne udsøgte lille fiskerestaurant er meget populær blandt de lokale i Reykjavik. Restauranten har få borde, så det anbefales at bestille bord på forhånd. Deres specialitet er hvalkød.

Einar Ben (Adalstraeti)
Åbnede i 1997 og blev straks en succes. Her venter dig en fest, der er som et spejl på den gyldne periode for digteren og bygherren Einar Benediktsson, som satte sit aftryk på landet i 1800-tallet. Mange islandske talemåder og fraser stammer fra hans digte, som er hans store bidrag til kulturen. Restauranten byder på et moderne køkken og en elegant, men alligevel naturlig atmosfære. Her er tre sammenhængende lokaler, hver med plads til 24-34 personer og bar på øverste etage til cocktails og drinks efter middagen.

Kolabrautin (Harpa koncertsal)
På 4. etage i Harpa koncertsal ligger Kolabrautin Ristorante. Her serveres friske islandske råvarer i en sublim kombination med de skønne italienske traditioner. Alt imens sørger den spektakulære glasfacade for en formidabel udsigt over havet, bjergene og Reykjavik city.

Vegamót (Vegamótastígur 4)
Ung og hyggelig restaurant, café og bar i to etager. God mad til rimelige priser.

Grænn Kostur (Skólavördustig 8B)
'The Green Choice' ligger i Reykjavik centrum og er den ældste vegetar restaurant i Reykjavik. Et godt og sundt valg, også til veganere og dem der søger glutenfri kost.

Nyheder og vejr

  • Island fejrer første sommerdag!

    20. April begynder Harpa; sommermåneden ifølge den gamle islandske kalender, og officielt den første sommerdag ...

    mere...

Islandsrejser

Den Klassiske Rundrejse

Book vores populære Klassiske Rundrejse, direkte fly fra København og Billund! Tre afgange i sommer, 08. juli, 12. august, 09. september.

/n