Hvad sker der i Reykjavik

- og omegn

Island ProTravel picture

Hvert år byder på et væld af spændende arrangementer og festivaler i Island. Vi har her samlet de største og mest populære. For flere tips og detaljer se www.visitreykjavik.is

Januar / Februar - Thorrablot-festen

Hver vinter fejrer islændingene det traditionelle Thorrablot fra ultimo januar til slutningen af februar. Denne fornøjelige fest med sang og dans hører sammen med servering af den traditionelle vikingemad: Røget laks, fårehoved, tørret fisk, fuldkornsbrød bagt i varm jord og den ekstremt stærke brændevin "Den Sorte Død", en typisk islandsk snaps.

Februar / Marts - Food & Fun

Højdepunktet for alle madelskere! Kendte kokke fra hele verden rejser til denne kulinariske festival i Reykjavik. I samarbejde med de førende restauranter tilbereder de spændende og nye retter, som kun indeholder de absolut bedste islandske råvarer. Festivalen varer en uge og den sidste dag konkurrerer kokkene om, at fremstille den bedste 3-retters menu udelukkende bestående af islandske ingredienser. Husk at bestille bord på forhånd! 

Maj / Juni - Art Festival i Reykjavik

Denne kunstfestival startede i 1970 og er meget populær. Mange internationale og islandske artister og kunstnere optræder med deres musik, kunst og teater på de forskellige scener. www.artfest.is

Starten af juni - Havets festival ved havnen i Reykjavik

I denne weekend ligger alle bådene for anker, og sømændene har fri. Disse dage bliver brugt på forskellige konkurrencer og styrkeprøver i roning mellem besætningerne. En fest med konkurrencer og underholdning for hele familien!


17 juni - Nationaldagen

Denne dag er en af de allervigtigste i islændingenes liv. Alle er på gaden og fejrer uafhængighedsdagen.

 

21 Juni - Årets længste dag

Midsommernatten er lys i Reykjavik selvom solen forsvinder bag bjerget Esja hen mod midnat. Absolut smukkest er det dog, i den nordlige del af Island.

Juni - Arctic Open Golfturnering

Golfentusiaster fra hele verden rejser til Akureyri for at spille golf under midnatssolen. Turneringen holdes i Akureyri og er over to-tre dage (og nætter). Her kan du læse mere www.arcticopen.is

August - Gay Pride

Homoseksuelle af begge køn fester i Reykjavik centrum.

23 August - Kulturnat i Reykjavik

Kulturnatten har udviklet sig til en vigtig del af Islands kulturliv. På denne spektakulære og spændende nat, er der tusindvis af mennesker i Reykjaviks gader. Gallerier, atelierer, butikker, caféer, kirker, restauranter og barer har åbent til langt ud på natten, og man kan deltage i mange forskellige aktiviteter (fra traditionelle forestillinger til mere ukonventionelle optrædener).


23 August - Reykjavik Marathon

Det årlige Reykjavik Marathon tiltrækker tusindevis af deltagere fra hele verden. Der løbes 6 forskellige distancer for alle aldersgrupper: marathon, halvmarathon, stafet, 10km, 3km fun run og et børneløb. Reykjavik Marathon er et unikt løb i naturskønne omgivelser og det helt specielle ved denne dag er, at den afholdes samtidig med Kulturnatten i Reykjavik, så det bliver med garanti, en dag du aldrig vil glemme!
Se mere og tilmeld dig på www.marathon.is/reykjavik-marathon  

August - Reykjavik Jazz Festival

Jazz festivalen starter med en åbningsceremoni på Rådhuset i Reykjavik, derefter afholdes et væld af jazzkoncerter rundt omkring i hovedstaden.


November - Iceland Airwaves Music Festival

Iceland Airwaves er en meget populær musikfestival, som afholdes hvert år i Reykjavik. Fem festlige dage i begyndelsen af november, hvor fremvisning af ny islandsk og international musik er i fokus. Se mere på www.icelandairwaves.is 

Nyheder og vejr

  • Island fejrer første sommerdag!

    20. April begynder Harpa; sommermåneden ifølge den gamle islandske kalender, og officielt den første sommerdag ...

    mere...

Islandsrejser

Den Klassiske Rundrejse

Book vores populære Klassiske Rundrejse, direkte fly fra København og Billund! Tre afgange i sommer, 08. juli, 12. august, 09. september.

/n