Personbil, super jeep eller autocamper

- udforsk Island på egen hånd

Island ProTravel picture
Vi tilbyder biler med og uden firehjulstræk - personbiler, super jeeps, autocampere alt afhængig af om du skal på rundrejse langs ringvejen eller igennem højlandet. Vejnettet i Island er meget veludbygget, men en del veje er udfordrende og barske. Ca. 70 % af vejene er asfalterede, og Ringvej 1 (som går hele øen rundt) er en af dem. En del veje er derimod grusveje eller bare spor i terrænet. Man skal være forberedt på ujævnheder og frostskader og der kræves en del forsigtighed, når man kører på disse veje. På veje med et eller to cifre i vejnummeret er der ingen problemer med kørsel i almindelige biler.Ture hen over højplateauet, hvor vejene har trecifrede numre, skal planlægges omhyggeligt, eftersom området er ubeboet, og der ikke er mulighed for at få hurtig hjælp, hvis der skulle ske noget. På disse veje kan der kun køre biler med firehjulstræk og stor frihøjde.

Du skal være opmærksom på disse ting, når du planlægger en biltur i højlandet:
- Vejene er åbne fra omkring midten af juni til midten af september afhængigt af vejret, og hvordan floderne ser ud. Information om vejforhold fås hos det islandske vejdirektorat og på de større benzintanke. - Der er tit langt mellem benzintankene, så man skal hele tiden sørge for at have nok brændstof med. - Overnatning i højlandet skal planlægges, eftersom der kun findes nogle få hytter med soveposeovernatning. Disse bør absolut bookes på forhånd. - Floder og andre vandløb uden broer kræver total koncentration, når man skal krydse dem. Især gletsjerfloder kan være farlige, fordi de tit ændrer karakter i løbet af et øjeblik. Hvis du rejser alene, bør du kun krydse disse, når du ser andre køretøjer i nærheden.

Til information findes der over 100 campingpladser i Island, de fleste er åbne fra den 15. maj til den 15. september.
 

Rejs rundt i Island på en enkelt måde!

For at få et bedre overblik over hvor du skal rejse og hvad du har lyst til at opleve, kan du købe et detaljeret kort her hos os:

Island ProTravel picture

Vejkort 1:500.000

Et meget detaljeret kort samt et navne index, der gør det nemt at finde rundt. Kortet inkluderer opdateret information om vejnettet i Island, samt turistinformation, benzinstationer, hoteller, camping, swimming pools, ski, golf med mere. Pris kr. 145,-

At køre bil i Island

At rejse rundt i Island kan være en uforglemmelig oplevelse. Men at køre bil gennem landets terræn indebærer også visse udfordringer og farer, som du måske ikke er stødt på før. I denne video kan du se nogle eksempler på, hvad man skal tænke over ved kørsel i Island.

Nyheder og vejr

  • Island fejrer første sommerdag!

    20. April begynder Harpa; sommermåneden ifølge den gamle islandske kalender, og officielt den første sommerdag ...

    mere...

Islandsrejser

Den Klassiske Rundrejse

Book vores populære Klassiske Rundrejse, direkte fly fra København og Billund! Tre afgange i sommer, 08. juli, 12. august, 09. september.

/n