Festivaler

Hvert år byder på et væld af spændende arrangementer og festivaler i Island. Vi har her samlet de største og mest populære. For flere tips og detaljer se Visit Reykjavik.

Kultur og historie

Mange af de arrangementer man finder i Island, afspejler islændingenes baggrund og kulturarv. Kunst, historiefortælling, sagaer og nordisk mytologi. At være med til disse events i Island, giver dig et rigtig godt indblik i Islands kulturarv. 

Islændingene har altid sat stor pris på at samles i festligt lag. Året rundt finder du kreative festivaler dedikeret til musik, film og mode. Om sommeren tiltrækker by-festivalerne store grupper af glade mennesker fra hele Island. Med masser af dagslys om sommeren og de lange after-hours om vinteren er der intet, der kan måle sig med en god festival i Island!

Januar / Februar

Thorrablot-festen

Hver vinter fejrer islændingene det traditionelle Thorrablot fra ultimo januar til slutningen af februar. Denne fornøjelige fest med sang og dans hører sammen med servering af den traditionelle vikingemad: Røget laks, fårehoved, tørret fisk, fuldkornsbrød bagt i varm jord og den ekstremt stærke brændevin "Den Sorte Død", en typisk islandsk snaps. Alle restauranter serverer dog også 'normal' mad, så fortvivl ikke hvis du rejser til Island i februar, du får også gourmetmad g vin!

Februar / Marts

Food & Fun – Madfestival

Højdepunktet for alle madelskere! Kendte kokke fra hele verden rejser til denne kulinariske festival i Reykjavik. I samarbejde med de førende restauranter tilbereder de spændende og nye retter, som kun indeholder de absolut bedste islandske råvarer. Festivalen varer en uge og den sidste dag konkurrerer kokkene om, at fremstille den bedste 3-retters menu udelukkende bestående af islandske ingredienser. Husk at bestille bord på forhånd - ønsker du hjælp til bestillingen, er du velkommen til at kontakte os. 

Maj / Juni

Art Festival i Reykjavik

Denne kunstfestival, som er en af nord-europas ældste, startede i 1970 og er meget populær. Festivalen varer i 2 uger med mange internationale og islandske artister og kunstnere der optræder med deres musik, kunst og teater på de forskellige scener. www.artfest.is. Den er kendt for at fremme den islandske kultur inden for alle felter, da den har et særdeles bredt spekter af indslag.

Havets Festival - ved havnen i Reykjavik

Den første weekend i juni er alle bådene i havn og fiskerne på bryggen! Disse dage bliver brugt på forskellige konkurrencer og styrkeprøver i roning mellem besætningerne. Gå ikke glip af denne fest med konkurrencer og underholdning for hele familien!

17. juni - Nationaldagen

Denne dag er en meget vigtig dag for Island. De fejrer uafhængighed siden 1944 og dagen fejres på Islands første præsident Jon Sigurdsson fødselsdag. Der holdes gratis koncerter i byen og alle er på gaden og fejrer dagen med optog og aktiviteter for hele familien. 

21 Juni - Årets længste dag

Midsommernatten er lys i Reykjavik selvom solen forsvinder bag bjerget Esja hen mod midnat. Absolut smukkest er det dog, i den nordlige del af Island.

Juni - Arctic Open Golfturnering

Golfentusiaster fra hele verden rejser til Nordisland for at spille golf under midnatssolen. Turneringen holdes i Akureyri og er over to-tre dage/nætter. Her kan du læse mere www.arcticopen.is

August

Gay Pride

Homoseksuelle af begge køn fester i Reykjavik centrum. Traditionelt har det været for at kæmpe for accept og åbenhed, hvilket det også stadig er, men i højere grad er det blevet en fejring af friheden de har fået.

Kulturnat i Reykjavik

Kulturnatten holdes altid den 3. weekend i august og har udviklet sig til en vigtig del af Islands kulturliv. På denne spektakulære og spændende nat, er der tusindvis af mennesker i Reykjaviks gader. Gallerier, atelierer, butikker, caféer, kirker, restauranter og barer har åbent til langt ud på natten, og man kan deltage i mange forskellige aktiviteter (fra traditionelle forestillinger til mere ukonventionelle optrædener).

Reykjavik Marathon

Det årlige Reykjavik Marathon tiltrækker tusindevis af deltagere fra hele verden. Der løbes forskellige distancer for alle aldersgrupper: marathon, halvmarathon, 10km, 3km fun run og et børneløb. Reykjavik Marathon er et unikt løb i naturskønne omgivelser. Det officielle program begynder ud på formiddagen og fortsætter til langt ud på natten -  det bliver med garanti, en dag du aldrig vil glemme! Se mere og tilmeld dig på www.marathon.is/reykjavik-marathon 

 

September / Oktober

Reykjavik Jazz Festival

Jazz festivalen starter med en åbningsceremoni på rådhuset i Reykjavik, derefter afholdes et væld af jazzkoncerter rundt omkring i hovedstaden. 

 

November

Iceland Airwaves Music Festival

Denne meget populære musikfestival som afholdes hvert år i Reykjavik, er et af Islands største musikarrangementer. Fem festlige dage i begyndelsen af november, hvor fremvisning af ny islandsk og international musik er i fokus. Du kan læse mere om festivalen og hele programmet, samt købe billetter her www.icelandairwaves.is