Før ankomst

Her får du et hurtigt overblik over ting, der er værd at vide før afrejse til Island. Eksempelvis er der for dem, som skal ride på heste eller fiske, regler for hvordan udstyr skal behandles før ankomst. Læs videre for mere information:

Fly

Oplev eventyrlige Island med direkte fly fra København (hver dag) med Icelandair, og fra Billund (maj-oktober, bestemte dage) med Icelandair. Flyrejsen tager kun ca. 3 timer. Keflavik lufthavn ligger ca. 45km vest for hovedstaden Reykjavik og der er shuttle-busser til og fra lufthavnen, både private og offentlig transport.

 

Toldregler

Pga. den sårbare natur er det ikke lovligt, at tage frø, mad, planter el.lign med til Island.

Alkohol

  • 1 liter spiritus og 1 liter vin, eller
  • 3 liter vin, eller
  • 1 liter spiritus og 6 liter øl, eller
  • 1,5 liter vin og 6 liter øl

Drikkevarer på 21% eller mere, regnes som spiritus.

Tobak

200 cigaretter eller 250 gram andre tobaksvarer.

I Keflavik Lufthavn kan du handle taxfree både ved ankomst og afrejse. Husk du skal være mindst 20 år for at indføre alkohol og mindst 18 år for at indføre tobak i Island. Toldregler.

Madvarer

Generelt kræves det at alle typer importerede kødvarer er kogte eller hermetiseret. Røget, saltet eller tørret uden kogning tilfredsstiller ikke kravene. Det er for eksempel ulovligt at importere bacon, pølser (salami, spegepølse og alle typer røgede, ukogte pølser), hamburgerryg, fugle, ukogt mælk og ukogte æg. 

Nærmere oplysninger fås hos Islands tolldirektorat.

Fiske- og rideudstyr

Fiske- og/eller rideudstyr som har været i brug udenfor Island, inklusiv handsker, støvler og vaders, skal desinficeres før du må tage det med ind i landet. Du skal også have et certifikat fra en autoriseret veterinær, som bekræfter at dette er desinficeret. Har du ikke dette certifikat med dig, skal udstyret desinficeres ved ankomst for egen regning.

Medicin

Det er lovligt at medbringe medicin til eget forbrug, men ikke i større mængder end til brug i 100 dage for vedkommende, under forudsætning af, at det er klart hvilken mængde det drejer sig om. Nærmere oplysninger fås hos Tolldirektoratet.

Dyr

Det er ikke tilladt at medbringe levende dyr til Island uden en godkendelse fra Landbrugsdepartementet i Island.