Helligdage

1. Januar – Nytårsdag

Torsdagen efter 18. April – Første sommerdag

1. Maj – Majdagen

17. Juni – Nationaldagen

Første mandag i August – Feriedag for ansatte i alle butikker

25. og 26. december – Juleferie

Banker

De fleste banker er åbne fra mandag til fredag kl 10:00-16:00. Nogle få banker har længere åben om lørdagen.

Kreditkort

Alle gængse internationale kreditkort accepteres på hoteller, restauranter, i butikker, taxi mv.

Klima

Island opvarmes af Golfstrømmen og har et tempereret klima på trods af placeringen relativt højt mod nord, lige op til den nordlige polarcircle.

Temperaturen er i gennemsnit om vinteren -5° til +5°, og om sommeren +10-15°. Det er dog også almindeligt med temperaturer på op mod +20° om sommeren. 

Beklædning

Når man skal på udflugt, er det en god idé med vind- og vandtæt tøj, hue, handsker samt gode sko. Husk altid fornuftigt tøj, helst lag-på-lag og vær forberedt på skiftende vejr! Glem ikke badetøj til de mange varme, udendørs pools. I Reykjavik er der for det meste ikke dress code, man klæder sig efter vejret, men islændingene klæder sig gerne super smart, når de skal ud på restauranter og til sociale events.

 

Tid

Island er hele året på GMT tid (Greenwich Mean Time ). I forhold til Danmark er Island derfor 2 timer bagud ved sommertid og 1 time ved vintertid. Dvs. når klokken er 12:00 dansk sommertid, er den 10:00 i Island. Og når klokken er 12:00 dansk vintertid, er den 11:00 i Island.

Postkontor

Åben mandag til fredag fra 08:30-14:30. Hovedkontoret i Reykjavik centrum er dog også åben om lørdagen fra 10-14.

Strøm

Island bruger 220 volt og har samme kontakt som bruges i Danmark.  

Vand

Man kan sagtens drikke vand fra hanen i Island.

Kriminalitet

Island er listet som et af verdens fredeligste lande, men god fornuft skal man naturligvis altid have med, når man rejser.

Sprog

Det officielle sprog i Island er islandsk. Skriftsproget har ikke ændret sig meget fra vikingerne overtog øen for over 1000 år siden, og islændingene kan uden større problemer læse de gamle sagaer. Alle islændinge lærer dansk i folkeskolen og de fleste taler også engelsk.