Beklædning

Let og varmt islandsk uld i fine mønstre kan du finde i et bredt udvalg. Fine strikkede tæpper, jakker, trøjer, huer og vanter er tradition, men du vil også finde moderne design i filtet uld.

Andet

Keramik og ler er blevet brugt som redskaber og senere kunst. Kunststykker er ofte blevet udsmykket med guld, sølv, opaler og månesten.

Islændinge er det folkefærd der læser flest bøger i verden og tit er det illustrerede sagaer, fortællinger og noveller. Du kan finde forskellige traditionelle sagaer i flere af Reykjaviks boghandlere.

Kød

Lam er Islands delikatesse når det gælder kød. Fritgående lam vandrer på plateauerne i al slags vejr. Her spiser de naturens friske urter hvilket gør, at det islandske lam betragtes som verdens nok bedste lammekød. Island har også virkelig lækkert rensdyrkød. Der er noget med mineralerne, urterne og græsset i Island, som gør kødet helt fantastisk. Glæd dig til et kulinarisk eventyr.

Fisk & Skaldyr

Noget af verdens bedste seafood kommer fra det rene og kolde vand rundt om Island. Omtrent 80% af fangsten eksporteres, men heldigvis ikke alt. Indbyggerne og turister kan nyde godt af de unikke fisk og skaldyr, alt fra laks til haj - altid friskfanget og fåes i alle varianter som bl.a. røget, dampet, grillet eller sushi. 

Frugt og grønt

I Island bruger de varmen fra undergrunden til at opvarme drivhuse, og give planter den nødvendige næring. Derfor kan man hele året nyde friske grøntsager og frugt.

Mejeriprodukter

Island er kendt for sin enestående Skyr, en fedtfattig yoghurt som har en meget cremet konsistens og smag. Andre mejeriprodukter i Island er også af virkelig høj kvalitet.

Alkohol

Salg af brændevin og vin er strengt kontrolleret, men et stort udvalg af drikke er tilgængelig. Øl på islandske pubber blev legaliseret i 1989.  Siden da, er mange mikrobryggerier dukket op i Island og i dag findes der mange gode islandske øltyper. Tag en slurk af den lokale version af Brennivin, eller prøv nogle af de lokale gin, vodka eller likør mærker.