Beklædning

Let og varmt islandsk uld i fine mønstre kan du finde i et bredt udvalg. Fine strikkede tæpper, jakker, trøjer, huer og vanter er tradition, men du vil også finde moderne design i filtet uld.

Andet

Keramik og ler er blevet brugt som redskaber og senere kunst. Kunststykker er ofte blevet udsmykket med guld, sølv, opaler og månesten.

Islændinge er det folkefærd der læser flest bøger i verden og tit er det illustrerede sagaer, fortællinger og noveller. Du kan finde forskellige traditionelle sagaer i flere af Reykjaviks boghandlere.

Kød

Lam er Islands delikatesse når det gælder kød. Fritgående lam vandrer på plateauerne i al slags vejr. Her spiser de naturens friske urter hvilket gør, at det islandske lam betragtes som verdens nok bedste lammekød. Island har også virkelig lækkert rensdyrkød. Der er noget med mineralerne, urterne og græsset i Island, som gør kødet helt fantastisk. Glæd dig til et kulinarisk eventyr.

Fisk & Skaldyr

Noget af verdens bedste seafood kommer fra det rene og kolde vand rundt om Island. Omtrent 80% af fangsten eksporteres, men heldigvis ikke alt. Indbyggerne og turister kan nyde godt af de unikke fisk og skaldyr, alt fra laks til haj - altid friskfanget og fåes i alle varianter som bl.a. røget, dampet, grillet eller sushi. 

Frugt og grønt

I Island bruger de varmen fra undergrunden til at opvarme drivhuse, og give planter den nødvendige næring. Derfor kan man hele året nyde friske grøntsager og frugt.

Mejeriprodukter

Island er kendt for sin enestående Skyr, en fedtfattig yoghurt som har en meget cremet konsistens og smag. Andre mejeriprodukter i Island er også af virkelig høj kvalitet.

Alkohol

Salg af brændevin og vin er strengt kontrolleret, men et stort udvalg af drikke er tilgængelig. Øl på islandske pubber blev legaliseret i 1989.  Siden da, er mange mikrobryggerier dukket op i Island og i dag findes der mange gode islandske øltyper. Tag en slurk af den lokale version af Brennivin, eller prøv nogle af de lokale gin, vodka eller likør mærker. 

Testimonials

Så er vi tilbage i Danmark efter en efter alles opfattelse helt fantastisk rejse: Vejret var med os, hotellerne var glimrende, maden alle steder super; men fremforalt de fantastiske naturoplevelser vi havde. Alle vore børn 0g børnebørn

Kjeld August 2017
Testimonials

Vi er hjemme igen. Vi og drengene har haft nogle fantastiske oplevelser. Mange pittoreske og spændende landskaber. Dejlige mennesker hos GrayLine og på hotellet. Drengene udtaler: "En oplevelse vi aldrig vil glemme." De vender nok tilbage

Runa og Henning September 2016
Testimonials

"Vi har haft en helt fantastisk tur til Island, og vi har ikke mindst været meget tilfredse med alt det, I har arrangeret for os: begge overnatningssteder og den super-seje bil! Desuden var der virkelig god service, både på

Anna, Ole, Rasmus og Tobias Januar 2016
Testimonials

Jeg rejste til Island med mine to børn på 5 og 10 år og vi havde en fantastisk ferie. Vi fik oplevet både Den Blå Lagune, Geysir, vulkankratere, historie, ridetur, Gullfoss og meget mere. Det absolut bedste for ungerne var at vi

Janne og ungerne August 2015
Testimonials

I just want to say thank you for your help. Our trip to Iceland worked out well. We are very satisfied and our kids have lots to tell their friends. It was a dream that came true.

Caroline Juli 2015
Testimonials

Just to let you know we are back from Iceland and we had a marvellous time. The tour was excellent, very full and well organised, we really felt we had seen a really good part of Iceland , can not fault anything, the hotels were as described, 2/3

Neill and Kathleen Marts 2015