Sæson:
Maj - September
Pris fra:
10,790,- Pr. person
Varighed:
10 dage/9 nætter
Afrejse:
Hver dag!

Island rundt på 10 dage

Prisforespørgsel

Vores klassiske 10 dages kør selv rundrejse er for dig, som vil have god tid til at opleve vulkanøens fantastiske natur og seværdigheder. Friheden til i eget tempo at udforske bl.a. den berømte Blå Lagune, Myvatn og Nordislands vulkanske områder med pseudokratere og forunderlige lavaformationer, Østfjordene, den billedskønne Skaftafell Nationalpark og gletsjerlagunen Jökulsárlón med de smukke flydende isbjerge, Islands mægtigste vandfald og spruttende gejsere. 

Island rundt på 10 dage

Få rabat på benzin!

Island ProTravel billeder

I samarbejde med Europcar har vi fået glæden af, at tilbyde alle vores rejsende 3 ISK rabat på en liter benzin, når du tanker på alle N1 tankstationer i Island.

Når du afhenter bilen i Island, får du et kort som skal bruges, når du tanker benzin. Husk at få kortet med dig.

Rejsebeskrivelse

Prisforespørgsel

De fleste seværdigheder ligger langs med Ringvejen, hvilket gør det hurtigt og nemt at finde rundt. Ringvejens totale længde er 1339 km.

Ankomst – Den Blå Lagune – Reykjavik

Island ProTravel - Den Blå Lagune

Ankomst til Keflavik Lufthavn og afhentning af din bil. Afhængig af ankomst tidspunkt anbefaler vi, at starte islandsrejsen med et besøg i den berømte Blå Lagune på Reykjanæs Halvøen - her kan du nyde en afslappende svømmetur under åben himmel i det smukke lyseblå vand, omgivet af store lavasten. Den Blå Lagune er et geotermisk spa, der består af varmt, mineralholdigt saltvand fra undergrunden, med en temperatur som holdes konstant på 37-39° - en helt unik oplevelse! Husk at entrébilletterne til Den Blå Lagune skal reserveres på forhånd, og at entré ikke er inkluderet i denne pakke. Fra lagunen kører du videre til Reykjavik. Byen har mange hyggelige caféer, restauranter, barer og gode shoppingmuligheder. Nyd den hyggelige atmosfære på en slentretur gennem centrum og gå op til Hallgrímskirka, hvor der er panoramaudsigt over byen og en tur op i tårnet kan anbefales.  

Den Gyldne Cirkel

Island ProTravel - Gullfoss

Kør til den spændende nationalpark Thingvellir, hvor det islandske parlament ”Althingi” blev grundlagt i år 930, et betagende smukt vulkansk landskab af stor geologisk og historisk interesse - stedet hvor de islandske vikinger mødtes, løste stridigheder og vedtog nye love, og som nu er på UNESCOs verdensarvsliste. Her ses også brudlinjen mellem den Nordamerikanske og den Europæiske kontinentalplade og man ser tydeligt, hvordan de langsomt bevæger sig væk fra hinanden - et imponerende syn der sætter tingene lidt i perspektiv. Herfra videre til Islands mest kendte vandfald Gullfoss, der velfortjent er at finde på top 10 listen over verdens smukkeste vandfald - tag vandreskoene på, gå på opdagelse og lad dig fascinere af dette fantastiske sted! Slut dagen af ved det geotermiske område Geysir, med de mange varme boblende kilder og gejseren Strokkur der dominerer med sine udbrud ca. hvert 8. minut, hvor den kaster kaskader af vand 20-30 meter direkte op i luften. Vi anbefaler at du spiser frokost på Efstidalur, her kan du få dig en god middag eller bare smage deres hjemmelavet is. Overnatning i området.

Þjórsárdalur – Vík

Island ProTravel - Seljalandsfoss

Du kan starte dagen med et morgenbad i den lidt mindre besøgte hemmelige lagune.  Her er vandet ikke lyseblåt som i den blå lagune, men det er dejlig varmt og fuld af gode mineraler, og det er bare skønt at bade her i 40 grader under åben himmel.  Vandet er naturligt opvarmet af den geotermiske energi fra undergrunden. Du finder også gården Fridheimar, som tilbyder frokost mellem kl.  12-16. Her kan man nyde hjemmelavede frokostretter med tomater og urter, som dyrkes i egne drivhuse. På gården bruger de varmen fra jorden, til at give planterne det bedste klima ved dyrkning af tomater. 

Fra foden af vulkanen Hekla er det også værd at tage en tur til floden Thjorsa. De første bosættelser i Island var i denne dal, og du kan bl.a. besøge gården Stöng, der er en rekonstruktion af gården, som i år 1104 blev dækket af vulkansk aske og lava. Gården var en af mange der blev begravet og ødelagt af vulkanudbruddet. I denne dal er mange af scenerne fra den populære serie Game of Thrones indspillet, og for entusiaster kan dette område være af stor interesse.  

På turen sydover til Vík kan du se de to imponerende vandfald Seljalandsfoss og Skógafoss. Dette er to af Islands smukkeste vandfald. Hvis du er modig nok, kan du følge stien bag Seljalandsfoss, men husk at tage regntøj på, for du vil utvivlsomt blive våd.  
Videre mod Vík vil du få øje på den verdenskendte Eyjafjallajökull, som tog verden med storm i 2010 efter det kraftige vulkanudbrud, som lammede hele Europas flytrafik.  

Når du ankommer til Vík, vil du få øje på den sorte strand Reynisfjara. Stranden har flere flotte lavastenformationer som vulkansk aktivitet har skabt over tusindvis af år. I havet kan du også se de store basaltformede kampesten Reynisdrangar. Området har et rigt fugleliv og enhver fugleentusiast vil blive fascineret af dette sted. Det er specielt søpapegøjen (lunden) der holder til her, så find kameraet frem og tag billeder af både fugle og udsigt. 

Nationalparken Skaftafell - Jökulsárlón

Island ProTravel - Jökulsárlón

I dag fortsætter du mod øst langs Ringvejen. Lige ud til vejen ligger Skaftafell Nationalpark, som er et af Islands mest naturskønne områder, beliggende ved foden af Europas største gletsjer, Vatnajökull. Her finder du pragtfulde vandreruter og det mageløse vandfald Svartifoss, der er omgivet af sorte basaltsøjler, tag dig tid til at gå den korte tur til dette pragtfulde vandfald. Fortsæt turen til gletsjerlagunen Jökulsárlón, der med sine flydende isbjerge i Islands dybeste sø, er en af vulkanøens absolutte perler. Der er mulighed for, at booke en sejltur i lagunen mellem de smukke isbjerge. Vi anbefaler også, at du tager turen til Diamond Beach, som ligger lige ved Jökulsárlón. Her finder du krystalklare isklumper, som smelter på en helt sort lavastrand.  Kør videre til fiskelejet Höfn, som er kendt for sine hummer og for den flotte udsigt til gletsjeren Vatnajökull. Hvis du har tid nok, kan du tage turen til kysten udenfor byen Höfn. Her er en fantastisk udsigt over det mest fotograferede bjerg i Island; Vestrahorn. 

Höfn – Østfjordene

Island ProTravel - Søpapegøjer i Island

Dagen nydes i det kontrastfyldte Østisland. Østfjordene er den geologisk ældste del af Island. Efter en skøn tur gennem dybe dale og højtliggende fjorde når du frem til Egilsstadir. Undervejs ved Djúpivogur er kunstværket "Eggin í Gleðivík", en sten-skulptur der består af 34 store stenæg, som er placeret ved vandkanten. Der er mulighed for en bådtur fra Djúpivogur til øen Papey, som er et paradis for fugleelskere, her er bl.a. store kolonier af de smukke søpapegøjer. Sejlturen varer ca. 4 timer og afgår ved 13.00 tiden. Gå heller ikke glip af et besøg undervejs i Petras stenmuseum i Stödvafjördur. Hvis du har tid til det, kan du tage vejen til Eskifjördur, som nogle mener er den smukkeste fjord i Island. Gamle røde træhuse ligger ved vandkanten og man har mest lyst til, bare at lægge sig ned i græsset og nyde udsigten over fjorden. Vi kan også anbefale en aftentur op til Hengifoss ved Hallormsstadur.

EGILSSTADIR – MÝVATN

Island ProTravel - Mývatn

Fra Egilsstadir kører du videre gennem det ubeboede og ørkenlignende område ved Möðrudalsöræfi til pragtfulde Mývatn. Udforsk  egnen omkring Mývatn - en aktiv vulkansk zone med pseudokratere, boblende svovlkilder og bizarre lavaformationer, det geotermiske område Námaskard og den frodige vegetation ved søen Mývatn der er hjemsted for et fantastisk rigt fugleliv, med mange forskellige arter, hvoraf flere ikke findes andre steder i Europa. Gå en tur i Dimmuborgir mellem de eventyrlige lavaformationer. Afslut dagen med en helt unik badeoplevelse i det geotermisk opvarmede spa; Mývatn Nature Bath, der minder meget om Den Blå Lagune, med det skønne blå, mineralrige vand. 

 

Mývatn - Dettifoss – Húsavík – Akureyri

Island ProTravel - Hvalsafari

Start dagen med at køre fra Mývatn til det enorme vandfald Dettifoss, et 44 meter højt og ca. 110 meter bredt vandfald med en vandføring på gennemsnitligt 193 kubikmeter pr. sekund. De store vandmasser der vælter over kanten gør, at du kan mærke jorden ryste, når du står i nærheden. Fortsæt til Ásbyrgi National Park, som er en enorm hesteskoformet kløft, der ifølge den nordiske mytologi er hoveprint efterladt af Sleipner, Odins magiske 8 benede hest. Der er rigtig fine vandremuligheder ved Ásbyrgi. Vejen går videre mod det charmerende fiskerleje Husavik med de fine farverige huse. I Husavik kan du deltage i en hvalsafari og opleve de kæmpe hvaler i deres naturlige omgivelser, bl.a. spækhuggere, delfiner, våge- og pukkelhvaler - på disse ture er der 99% chance for at se hvaler. Om sommeren er der også aftenture i midnatssolen. Det imponerende Godafoss ”Gudernes vandfald” er også et besøg værd, inden turen går videre til Akureyri, den største by i nord Island.

Akureyri – Skagafjörður – Borgafjörður

Island ProTravel - Islandske heste

Kør videre fra Akureyri til Skagafjörður som er kendt for opdræt af islandske heste og for at være hjemsted for mange vigtige begivenheder i de klassiske islandske sagaer. Her er mulighed for en ridetur i de maleriske omgivelser, på en af de dejlige islandske heste, en skøn vandretur i området eller riverrafting. I nærheden af byen Sauðárkrókur ligger også det interessante museum Glaumbær. I Víðidalur finder du den smukke Kolugljúfur-kløft med det fantastiske vandfald Kolufossar. Det er også i dette område, du finder den spektakulære klippe Hvítserkur. Turen fortsætter vestover mod Borgarfjörður , hvor der overnattes. 

Borgafjörður – Reykjavík

Island ProTravel - Hraunfossar

Start dagen med at køre til Reykholt. Hjemsted for den islandske høvding, forfatter og skjald Snorri Sturluson, som levede i Reykholt i 1200 tallet. Han er mest kendt som forfatter til Snorris Edda. I nærheden af Reykholt er Húsafell. Her har du mulighed for, at tage med på en tur til Langjökull og ind i en menneskeskabt hule på gletsjeren. Lige ved Húsafell finder du også de prægtige vandfald Barnafoss og Hraunfossar. 

På vej til Borgarnes kan du stoppe ved de kraftfulde varme kilder ved Deildartunguhver, Europas største geotermiske varmtvandskilde – et virkelig spændende område som vidner om jordens intense indre kræfter. Her produceres der 150 liter kogende vand pr. Sekund! Krauma Spa findes her ved Deildartunguhver. Om eftermiddagen kommer du til Reykjavik, hvor rejsen ender. Oplev den nordligste hovedstad i Europa - i Reykjavik er der mange trendy butikker, hyggelige caféer og restauranter og interessante museer. Den bedste måde at nyde byen på, er at gå en tur gennem centrum med de små huse og den hyggelige atmosfære. Fra Hallgrímskirkja i centrum har du panoramaudsigt over byen og en tur op i tårnet kan anbefales. 

Reykjavik – Hjemrejse

Island ProTravel - Icelandair

Hvis ikke dit fly afgår tidligt om morgenen, kan du bruge formiddagen i Reykjavik, hvor der er mange spændende museer og attraktioner, som er værd at besøge. 

Den lejede bil afleveres i Keflavik Lufthavn inden hjemrejse.

Priser per person i DKK

biltype - højsæson 1 pers. 2 pers. 3 pers. 4 pers. Barn
Kat. Z - VW Up (el. lignende) 21,240,- 13,510,- 11,450,- - 7,500,-
Kat. B - VW Golf (el. lignende) 22,540,- 14,160,- 11,890,- 12,010,- 7,500,-
Kat. N - Skoda stw. (el. lignende) 24,730,- 15,260,- 12,620,- 12,560,- 7,500,-
Kat. F - Suzuki Vitara 4x4 (el. lignende) 26,800,- 16,290,- 13,310,- 13,080,- 7,500,-
biltype - lavsæson 1 pers. 2 pers. 3 pers. 4 pers. Barn
Kat. Z - VW Up (el. lignende) 19,240,- 12,510,- 10,790,- - 7,500,-
Kat. B - VW Golf (el. lignende) 20,070,- 12,920,- 11,060,- 11,390,- 7,500,-
Kat. N - Skoda stw. (el. lignende) 22,200,- 13,990,- 11,770,- 11,920,- 7,500,-
Kat. F - Suzuki Vitara 4x4 (el. lignende) 22,770,- 14,280,- 11,960,- 12,070,- 7,500,-

Højsæson: 15.06. - 19.08.

Lavsæson: 01.05. - 14.06. & 20.08. - 30.09.

Send os en uforpligtende prisforespørgsel, så svarer vi dig inden 48 timer.


Priserne kan ændres afhængig af tilgængelighed.


Tur Kode: 1402

Prisen inkluderer

 • Fly inkl. skatter og afgifter
 • 1 stk. kuffert per person + håndbagage
 • Billeje 9 dage inkl. mva, ubegrænset km og CDW-forsikring
 • GPS og rabatteret pris på benzin
 • Overnatning i 9 nætter på hotel eller guesthouse med privat bad/toilet
 • Morgenmad 9 dage
 • Kort over Island med overnatningssteder markeret
 • App med detaljeret road atlas

Ikke inkluderet

 • Afbestillingsforsikring
 • Rejseforsikring
 • Benzin (husk at den skal afleveres med fuld tank)
 • Udflugter
 • Mad og drikke ud over hvad der er angivet