Sæson:
Maj - September
Pris fra:
13,670,- Pr. person
Varighed:
13 dage / 12 nætter
Afrejse:
Hver dag!

13 dages kør selv ferie i Island

Prisforespørgsel

Denne rejse er til dig der vil have rigtig god tid til, at udforske sagaøens enestående natur og mange seværdigheder. På denne 13 dages kør selv rejse vil der være tid til fordybelse og til at lære de gæstfri islændinge at kende. Friheden til i eget tempo at udforske bl.a. den berømte Blå Lagune, Myvatn og Nordislands vulkanske områder med pseudokratere og forunderlige lavaformationer, Østfjordene, den billedskønne Skaftafell Nationalpark og gletsjerlagunen Jökulsárlón med de smukke flydende isbjerge, Islands mægtigste vandfald og spruttende gejsere.

13 dages kør selv ferie i Island

Få rabat på benzin!

Island ProTravel billeder

I samarbejde med Europcar har vi fået glæden af, at tilbyde alle vores rejsende 3 ISK rabat på en liter benzin, når du tanker på alle N1 tankstationer i Island.

Når du afhenter bilen i Island, får du et kort som skal bruges, når du tanker benzin. Husk at få kortet med dig.

Rejsebeskrivelse

Prisforespørgsel

Overnatning på små, hyggelige privatejede hoteller og guesthouses, hvor den personlige kontakt er i fokus. På denne tur er der også god tid til, at opleve Islands trendy hovedstad Reykjavik med de mange interessante museer og attraktioner. 

Ankomst - Reykjavik

Island ProTravel - Den Blå Lagune

Ankomst til Keflavik Lufthavn og afhentning af din bil. Afhængig af ankomsttidspunkt anbefaler vi, at starte islandsrejsen med et besøg i den berømte Blå Lagune på Reykjanæs Halvøen - her kan du nyde en afslappende svømmetur under åben himmel i det smukke lyseblå vand, omgivet af store lavasten. Den Blå Lagune er et geotermisk spa, der består af varmt, mineralholdigt saltvand fra undergrunden, med en temperatur som holdes konstant på 37-39° - en helt unik oplevelse! Husk at entrébilletterne til Den Blå Lagune skal reserveres på forhånd, og at entré ikke er inkluderet i denne pakke. Fra lagunen kører du videre til Reykjavik. Byen har mange hyggelige caféer, restauranter, barer og gode shoppingmuligheder. Nyd den hyggelige atmosfære på en slentretur gennem centrum og gå op til Hallgrímskirka, hvor der er panoramaudsigt over byen og en tur op i tårnet kan anbefales.  

Reykjavik - Borgarfjörður

Island ProTravel - Borgarfjördur

Start rejsen med at køre nordover mod Vestisland over Hvalfjördur (uden at tage tunnellen under fjorden) til det 196m høje Glymur – Islands højeste vandfald. Der er en 4 timers vandresti fra enden af Hvalfjördur og op til Glymur, husk vandresko hvis du vil gå turen, der skal bl.a. krydses en lille flod undervejs. 

Kør videre til de kraftfulde varme kilder; Deildartunguhver - et virkelig spændende område som vidner om jordens intense indre kræfter. Krauma Spa ligger også her og er oplagt efter en dejlig, lang vandretur. 

Vi anbefaler en tur gennem Reykholt, der var hjemsted for den islandske høvding, forfatter og skjald Snorri Sturluson, som levede i Reykholt i 1200 tallet. Han er mest kendt som forfatter til Snorris Edda. I nærheden af Reykholt er Húsafell. Her har du mulighed for, at tage med på en tur til Langjökull og ind i en gletsjergrotte. Lige ved Húsafell finder du også de prægtige vandfald Hraunfossar og Barnafossar.

Borgarfjörður – Skagafjörður

Island ProTravel - Skagafjördur

Fortsæt turen til Skagafjörður der er kendt for sit opdræt af islandske heste og for at være hjemsted for mange vigtige begivenheder i de klassiske islandske sagaer. Her er mulighed for en ridetur i de maleriske omgivelser, på en af de dejlige islandske heste, en skøn vandretur i området eller riverrafting. I nærheden af byen Sauðárkrókur ligger det interessante museum Glaumbær, en af de bedst bevarede gårde fra 1800 tallet. I Víðidalur finder du den smukke Kolugljúfur-kløft med det fantastiske vandfald Kolufossar. Det er også i dette område, du finder den spektakulære klippe Hvítserkur på Vatnsneshalvøen, hvor der er et  spændende dyreliv og du kan se sæler helt tæt på. Ringvejen rundt om Vatnsnes er ca. 90km og er primært grusvej, så her må du have en egnet bil. 

Skagafjördur – Akureyri

Island ProTravel - Mývatn

Kør ad den pragtfulde kystrute via de mange små charmerende byer, inden du kommer frem til Akureyri. Stop eventuelt undervejs i Siglufjördur og besøg det interessante maritime museum om sild; Síldarminjasafnið. Den populære islandske TV-serie Trapped, som har været vist på TV-skærme over hele Europa, blev indspillet i Siglufjördur. Akureyri er den største by i Nordisland og ligger smukt placeret ved fjorden Eyjafjörður. Byen har en meget fin botanisk have, swimming pool, caféer, museer mm. Ved havnen er der fine og gode restauranter, bl.a. Noa Seafood Restaurant som er højt rangeret på TripAdvisor.

Mývatn – Diamond Circle

Island ProTravel - Hvalsafari

 I dag kører du den kendte Diamond Circle rute, hvor du kommer gennem det imponerende landskab i nord. Udforsk det naturskønne område omkring Mývatn, en aktiv vulkansk zone med pseudokratere, boblende svovlkilder og forunderlige lavaformationer, det spændende geotermiske område Námaskard og den frodige vegetation ved søen Mývatn der er hjemsted for et fantastisk rigt fugleliv. Glem endelig ikke en gåtur i Dimmuborgir der med sine eventyrlige lavaformationer, er et af dagens højdepunkter. Der er også mulighed for en dejlig svømmetur i Nordislands blå lagune, det geotermisk opvarmede spa; Mývatn Nature Bath.

Diamon Circle fortsætter til bl.a. Ásbyrgi National Park, som er en enorm hesteskoformet kløft, der ifølge den nordiske mytologi er hoveprint efterladt af Sleipner, Odins magiske 8 benede hest. Der er rigtig fine vandremuligheder ved Ásbyrgi. Kør videre til det enorme vandfald Dettifoss, et 44 meter højt og ca. 110 meter bredt vandfald med en vandføring på gennemsnitligt 193 kubikmeter pr. sekund. De store vandmasser der vælter over kanten gør, at du kan mærke jorden ryste, når du står i nærheden. 

Tag en tur til det charmerende fiskerleje Husavik med de fine farverige huse. Fra Husavik er der mulighed for en hvalsafari, hvor du kan opleve de kæmpe hvaler i deres naturlige omgivelser, bl.a. spækhuggere, delfiner, våge- og pukkelhvaler. På disse ture er der 99% chance for at se hvaler.

Besøg også Godafoss, ”Gudernes vandfald” på turen tilbage til Akureyri.

Akureyri – Egilsstadir

Island ProTravel - Krafla

Du kan nyde morgenen i Akureyri eller besøge Mývatn Nature Baths. Naturbadet har mange ligheder med den berømte Blå Lagune - vandet er blåt og mineralrigt, men er langt mindre kommercielt end sin bror udenfor Reykjavik. Du fortsætter videre østpå gennem det øde og ørkenlignende landskab i højlandet Möðrudalsöræfi på vej til Egilsstadir, som er handelscentrum på Islands østkyst.Udforsk Egilsstadir og Hallormsstadur. Hallormsstadur Nationalpark ligger tæt på byen og er en af de største skove i Island, et specielt og velkomment syn. Skoven er 740 hektar og inkluderer den eneste by i Island, som ligger i en skov. Her finder du over 40km mærkede ruter og stier. Fra Egilsstadir til Hallormsstadur finder du også den 25km lange sø Lagarfljót. Kig efter det islandske Lock Ness uhyre, eller Lagarfljótsormurinn som den kaldes af lokalbefolkningen. Uhyret blev først set i år 1345 og er regelmæssigt blevet observeret siden da. I 2012 blev der publiseret en video, som vistnok skal have vist, at skabningen svømmede i søen.

En af de mest populære vandreruter finder du i nærheden af Hallormsstadur. Det tager ca. 40-60 minutter at gå til det smukke vandfald Hengifoss, der har et fald på 128 meter og er omgivet af unik lavasten, som du kun finder, der hvor vand og lava har mødt hinanden med voldsom kraft.

Egilsstadir – Höfn

Island ProTravel - Søpapegøjer i Island

Der venter en skøn tur videre i det kontrastfyldte Østisland, gennem dybe dale og højtliggende fjorde, med majestætiske bjergtoppe, stejle fjelde, et rigt fugleliv og oldtidsminder. Østfjordene er den geologisk ældste del af Island. Kør mod Eskifjördur, som nogle mener er den smukkeste fjord i Island. Gamle røde træhuse ligger ved vandkanten og man har mest lyst til, bare at lægge sig ned i græsset og nyde udsigten over fjorden. Videre langs kysten kommer du til en række små fiskebyer. Gå ikke glip af et besøg undervejs i Petras stenmuseum i Stöðvarfjörður og en tur til den lille fiskerby Djúpivogur, hvor man finder kunstværket "Eggin í Gleðivík", en sten-skulptur der består af 34 store stenæg, som er placeret ved vandkanten. Der er mulighed for en bådtur fra Djúpivogur til øen Papey, som er et paradis for fugleelskere, her er bl.a. store kolonier af de smukke søpapegøjer. Sejlturen varer ca. 4 timer og afgår ved 13.00 tiden. Kør videre sydover mod Höfn, hvor du kan nyde udsigten over til det mest fotograferede bjerg i Island; Vestrahorn.  

Höfn – Vík

Island ProTravel - Skaftafell

Tæt ved Höfn er Europas største gletsjer; Vatnajökull. Dagens højdepunkt er gletsjerlagunen Jökulsárlón, der med sine flydende isbjerge i Islands dybeste sø, er en af vulkanøens absolutte perler. Der er mulighed for, at booke en sejltur i lagunen mellem de smukke isbjerge. Du kan også tage turen til ‘Diamond Beach’, her kan du se isklumper i alle størrelser, som ligger og smelter på den helt sorte lavastrand. Fra Jökulsárlón kører du videre og lige ud til Ringvejen ligger Skaftafell Nationalpark, som er et af Islands mest naturskønne områder, beliggende ved foden af den mægtige gletsjer Vatnajökull. Skaftafell er et område, hvor man nemt kan tilbringe en hel dag. Her findes pragtfulde vandreruter og det mageløse vandfald Svartifoss, der er omgivet af basaltsøjler - gå den korte tur til dette pragtfulde vandfald og gå også en tur op til gletsjeren. Fra Skaftafell kører du gennem smeltevandssletten, Skeidarársandurs og videre fra den spektakulære sorte lava-sandørken til de grønne områder i Kirkjubæjarklaustur og Islands sydligste by Vík i Mýrdal.

Vík

Island ProTravel - Seljalandsfoss

Start dagen med at køre fra Vík til de imponerende bjergformationer på den sorte lavastrand Reynisfjara. Ude i havet kan du se de basaltformerede stenformationer Reynisdrangar. Gør stop ved halvøen Dyrhólaey - et storslået klippefyldt næs med stejle klipper og talrige havfugle. Nyd udsigten, det vilde Atlanterhav, storslåede fuglefjelde, rige fugleliv og smukke søpapegøjer ved Dyrhólaey. Nyd i det hele taget dagen i Vík-området.

Vík - Geysir

Island ProTravel - Geysir

På dagens rute kører du forbi aktive vulkaner som Eyjafjallajökull, der med sit vulkanudbrud i 2010 blev verdenskendt, da den lammede hele Europas flytrafik. Stop gerne ved det lille Eyjafjallajökull visitor center, som viser livet ved vulkanen under udbruddet. Videre langs Ringvejen anbefaler vi et stop ved det spektakulære vandfald Skogafoss og ved Seljalandsfoss - et smukt 60 meter højt vandfald, som du kan gå ind bag ved - men husk at tage regntøj på, for du vil utvivlsomt blive våd. 

I byen Hella finder du Lava Center-museet med information om det vulkanske land i syd, her kan du også opleve et simuleret jordskælv. På vej til Geysir området kan du stoppe og nyde et bad i det naturlige geotermiske spa, som kaldes for Gamla Laugin eller Secret Lagoon ved Fludir. Denne hemmelige lagune er blevet brugt af lokalbefolkningen til svømning i mere end 100 år. Det geotermiske Laugarvatn Fontana Spa kan også anbefales.

Kør videre til det imponerende Geysir-område, med de mange varme boblende kilder og gejseren Strokkur der dominerer med sine udbrud ca. hvert 8. minut, hvor den kaster kaskader af vand 20-30 meter op i luften – en helt fantastisk oplevelse for selv den mest berejste! 

Geysir - Gullfoss / Golden Circle

Island ProTravel - Thingvellir

Udforsk det spændende, geotermiske område ved Geysir, inden der køres videre til Islands mest berømte vandfald Gullfoss, der velfortjent er at finde på top 10 listen over verdens smukkeste vandfald - tag vandreskoene på, gå på opdagelse og lad dig fascinere af dette eventyrlige syn. Besøg herefter den spændende nationalpark Thingvellir, hvor det islandske parlament ”Althingi” blev grundlagt i år 930, et betagende smukt vulkansk landskab af stor geologisk og historisk interesse - stedet hvor de islandske vikinger mødtes, løste stridigheder og vedtog nye love, og som nu er på UNESCOs verdensarvsliste. Her ses også brudlinjen mellem den Nordamerikanske og den Europæiske kontinentalplade og man ser tydeligt, hvordan de langsomt bevæger sig væk fra hinanden - et imponerende syn der sætter tingene lidt i perspektiv. Nyd udsigten over den klare sø Thingvallavatn, hvor der også er mulighed for at dykke eller snorkle. Fra Thingvellir går turen til Islands trendy hovedstad Reykjavik, med de mange hyggelige caféer & barer samt restauranter og shopping i verdensklasse. Tag en tur gennem hovedstadens ældre del og den charmerende gågade Laugavegur.

Reykjavik

Island ProTravel - Perlan i Reykjavik

Gå en tur i den gamle del af Reykjavik og se de farverige træhuse, butikkerne, gallerierne og caféerne. Udforsk Europas nordligste hovedstad i ro og mag. Besøg et af byens mange spændende museer og kombiner det med en tur i et af Reykjaviks geotermisk opvarmede friluftsbade – et oplagt sted at møde de lokale, som også benytter disse bade i stor stil, unge som ældre. 

Perlan med sin panoramaudsigt over byen er ligeledes absolut et besøg værd. Der er også muligheder for kortere udflugter som byrundtur med guide, hvalsafari fra Reykjavik havn eller ridetur på islandsk hest. Glem heller ikke at gå en tur op til Hallgrímskirkja – fra toppen af klokketårnet, har du den skønneste panoramaudsigt over hele Reykjavik. 

Reykjavik - Hjemrejse

Island ProTravel - Islands flag

Reykjavik har mange ting at byde på og afhængig af hjemrejsetidspunktet er der mulighed for, at få et sidste indtryk af byen inden turen går til Keflavik Lufthavn, hvor udlejningsbilen returneres og der flyves tilbage til Danmark.

Priser per person i DKK

biltype - højsæson 1 pers. 2 pers. 3 pers. 4 pers. Barn
Kat. Z - VW Up (el. lignende) 27,060,- 17,040,- 14,560,- - 9,280,-
Kat. B - VW Golf (el. lignende) 28,760,- 17,900,- 15,140,- 15,080,- 9,280,-
Kat. N - Skoda stw. (el. lignende) 31,710,- 19,360,- 16,110,- 15,810,- 9,280,-
Kat. F - Suzuki Vitara 4x4 (el. lignende) 34,480,- 20,740,- 17,030,- 16,500,- 9,280,-
biltype - lavsæson 1 pers. 2 pers. 3 pers. 4 pers. Barn
Kat. Z - VW Up (el. lignende) 24,380,- 15,700,- 13,670,- - 9,280,-
Kat. B - VW Golf (el. lignende) 25,490,- 16,250,- 14,040,- 14,250,- 9,280,-
Kat. N - Skoda stw. (el. lignende) 28,330,- 17,670,- 14,990,- 14,960,- 9,280,-
Kat. F - Suzuki Vitara 4x4 (el. lignende) 29,100,- 18,060,- 15,240,- 15,160,- 9,280,-

Højsæson: 15.06. - 19.08.

Lavsæson: 01.05. - 14.06. & 20.08. - 30.09.

Send os en uforpligtende prisforespørgsel, så svarer vi dig inden 48 timer.


Priserne kan ændres afhængig af tilgængelighed.


Tur Kode: 1403

Prisen inkluderer

 • Fly inkl. skatter og afgifter
 • 1 stk. kuffert per person + håndbagage
 • Billeje i 12 dage inkl. mva, ubegrænset km og CDW-forsikring
 • GPS og rabatteret pris på benzin
 • Overnatning i 12 nætter på hotel eller guesthouse med privat bad/toilet
 • Morgenmad 12 dage
 • Kort over Island med overnatningssteder markeret
 • App med detaljeret road atlas

Ikke inkluderet

 • Afbestillingsforsikring
 • Rejseforsikring
 • Benzin (husk at den skal afleveres med fuld tank)
 • Udflugter
 • Mad og drikke ud over hvad der er angivet