Sæson:
MAJ - SEPTEMBER
Pris fra:
15,180,-
Varighed:
15 dage / 14 nætter
Afrejse:
Hver dag!

Komfortabelt Road Trip

Prisforespørgsel

Nyd en afslappende bilferie i Island. Dette road trip er for rejsende, der sætter pris på at opleve landet og lokalbefolkningen i et ustresset tempo. Ruten inkluderer fantastiske Snæfellsnes i vest og smukke Borgarfjördur Eystri i øst, plus masser af eventyrlige oplevelser og seværdigheder derimellem -  i sandhed en helt uforglemmelig rejse.

Komfortabelt Road Trip

FÅ RABAT PÅ BENZIN

Island ProTravel billeder

I samarbejde med Europcar har vi fået glæden af, at tilbyde alle vores rejsende 3 ISK rabat på en liter benzin, når du tanker på alle N1 tankstationer i Island.

Når du afhenter bilen i Island, får du et kort som skal bruges, når du tanker benzin. Husk at få kortet med dig.

Rejsebeskrivelse

Prisforespørgsel

Ankomst – Den Blå Lagune – Reykjavik

Island ProTravel billeder

Ved ankomst til Keflavik lufthavn, henter du udlejningsbilen i lufthavnen og kører mod den fantastiske Blå Lagune. Her kan I svømme rundt i det varme mineralrige vand. Den Blå Lagune er et geotermisk spa, der består af varmt, mineralholdigt saltvand fra undergrunden, med en temperatur som holdes konstant på 37-39° - en helt unik oplevelse! Husk at entrébilletterne til Den Blå Lagune skal reserveres på forhånd, og at entré ikke er inkluderet i denne pakke. Vi hjælper naturligvis gerne med at bestille. Fra lagunen kører I videre til Reykjavik. Nyd den hyggelige atmosfære på en slentretur gennem Reykjavik centrum og gå op til Hallgrímskírka, hvor der er panoramaudsigt over byen og en tur op i tårnet kan anbefales.

Reykjavik

Island ProTravel billeder

Tilbring dagen i den lille charmerende hovedstad, Reykjavik – en livlig by med mange trendy caféer, restauranter og barer, hvor I med sikkerhed ikke kommer til at kede jer. Islændinge er modebevidste, og der er virkelig gode shoppingmuligheder, især i den gamle bydel med mange interessante butikker og gallerier. Der er også mulighed for city sightseeing, hvalsafari eller en guided tur med delikat mad og ølsmagning undervejs. Reykjavik har mange udendørs swimming pools, der er åbne fra tidligt om morgenen til sent om aftenen - en fantastisk måde at møde lokalbefolkningen unge som ældre. Byen har også et stor udvalg af spændende museer og aktiviteter, som kan anbefales.

Reykjavik – Borgarfjördur

Island ProTravel billeder

Start rejsen med at køre nordover mod VestIsland. Hvis I er til vandreture, så tag turen op til det 196m høje Glymur – Islands højeste vandfald. Det er en 4 timers vandring fra enden af Hvalfjördur og op til Glymur, husk vandresko hvis I vil gå turen, der skal bl.a. krydses en lille flod undervejs. 

Kør videre til Deildartunguhver – Europas mest kraftfulde geotermiske kilde. Den producerer 150 liter kogende vand pr. sekund! Et virkelig spændende område som vidner om jordens intense indre kræfter. Krauma Spa ligger også her og er oplagt efter en dejlig, lang vandretur.

Vi anbefaler også en tur gennem Reykholt, der var hjemsted for den islandske høvding, forfatter og skjald Snorri Sturluson, som levede i Reykholt i 1200 tallet. Han er mest kendt som forfatter til Snorris Edda. I nærheden af Reykholt er Húsafell. Her har I mulighed for, at tage med på en tur til Langjökull og ind i en gletsjergrotte. Lige ved Húsafell finder I også de prægtige vandfald Hraunfossar og Barnafossar. Indkvartering i Borgarfjördur området.

Snæfellsnes

Island ProTravel billeder

Fra Borgarfjörður kører I videre til det pragtfulde Snæfellsnes. Snæfellsneshalvøen har nogle af landets mest berømte natur og historiske varetegn. Helt tilbage fra vikingetiden har det robuste lavalandskab på Snæfellsnes inspireret til historier om det overnaturlige, mystik  og magi. Nogen hævder, at der er specielle kræfter i Snæfellsjökull gletsjeren, og at området er et af de syv største energicentre på jorden. Nogle af højdepunkterne på halvøen er de smukke gule sandstrande, gletsjeren Snæfellsjökull og de grønne bjergområder. Husk at stoppe i Hellnar med den lille café ved den gamle gård, Arnarstapi, Djupalonssandur, Búðir og den sorte strand i Dritvik. Besøg også grotten Vatnshellir og Grundarfjörður, hvor I finder det ikoniske Kirkjufell - bjerget der blev verdenskendt efter det havde en central rolle i TV-serien Game of Thrones.

Snæfellsnes – Akureyri

Island ProTravel billeder

Fra Snæfellsnes kører I over Laxárdalsheiði og kommer frem til Skagafjörður på nordvestsiden af Island. Skagafjörður-området har en række spændende seværdigheder. Regionen er specielt kendt for sit opdræt af de verdensberømte islandske heste, og for at være hjemsted for mange vigtige begivenheder i de klassiske islandske sagaer. I nærheden ligger Sauðárkrókur og det interessante folkemuseum Glaumbær - en af de bedst bevarede gårde fra 1800 tallet. Der er mulighed for en ridetur i de maleriske omgivelser på en af de rolige islandske heste, en skøn vandretur eller hvis I ønsker mere action, kan I tage med på en river rafting tur. 

I Víðidalur, som ligger i nærheden af Hvammstangi, finder I den smukke Kolugljúfur-kløft med det fantastiske vandfald Kolufossar. Det er også i dette område man finder den spektakulære klippe Hvítserkur på Vatnsneshalvøen. Vatnsnes har et særdeles spændende og varieret dyreliv og det er her, I kan besøge det største og mest tilgængelige sælreservat i Island. Her lever der mange sæler af typen Phoca Vitulina og de kan observeres helt tæt på.

Ringvejen (711) rundt om Vatnsnes er ca. 90km og er primært grusvej. Kør videre til Akureyriområdet, hvor der overnattes i 3 nætter.

Akureyri – Siglufjördur

Island ProTravel billeder

I Siglufjörður finder I Síldarminjasafnið sildemuseum, det største marine- og industrimusum i Europa. Det er placeret i tre forskellige lokaler, hvor besøgende kan lære om jagten på sild og behandlingen af den værdifulde råvare. Ved havnen er der gode restauranter til både frokost og middag. Den populære islandske TV-serie Trapped, som har været vist på TV-skærme over hele Europa, blev indspillet her i Siglufjördur. I samme område ligger den lille landsby Árskógssandur, hvor I kan besøge Islands eneste øl-spa. Det står ved siden af Kaldi bryggeri - det ældste mikrobryggeri i Island, og har en lille hyggelig restaurant, hvor I kan spise. Ture til det specielle øl-spa er også mulige med bus fra Akureyri. Byen Akureyri har en fantastisk beliggenhed ved den smukke fjord Eyjafjörður, og den farverige by i Nordisland er kendt for sin charme og afslappede atmosfære, samt den fine botaniske have - et sjældent syn i dette vulkanområde. Akureyri er den næststørste by i Island, efter Reykjavik.

Diamond Circle

Island ProTravel billeder

I dag kører I den kendte Diamond Circle rute, hvor man kommer gennem det imponerende landskab i nord. Udforsk det naturskønne område omkring Mývatn, en aktiv vulkansk zone med pseudokratere, boblende svovlkilder og forunderlige lavaformationer, det spændende geotermiske område Námaskard og den frodige vegetation ved søen Mývatn der er hjemsted for et fantastisk rigt fugleliv. Glem endelig ikke en gåtur i Dimmuborgir der med sine eventyrlige lavaformationer, er et af dagens højdepunkter. Der er også mulighed for en dejlig svømmetur i Nordislands blå lagune, det geotermisk opvarmede spa; Mývatn Nature Bath.

Diamon Circle fortsætter til bl.a. Ásbyrgi National Park, som er en enorm hesteskoformet kløft, der ifølge den nordiske mytologi er hoveprint efterladt af Sleipner, Odins magiske 8 benede hest. Der er rigtig fine vandremuligheder ved Ásbyrgi. Kør videre til det enorme vandfald Dettifoss, et 44 meter højt og ca. 110 meter bredt vandfald med en vandføring på gennemsnitligt 193 kubikmeter pr. sekund. De store vandmasser der vælter over kanten gør, at man kan mærke jorden ryste, når man står i nærheden. 

Tag en tur til det charmerende fiskerleje Husavik med de fine farverige huse. Fra Husavik er der mulighed for en hvalsafari, hvor I kan opleve de kæmpe hvaler i deres naturlige omgivelser, bl.a. spækhuggere, delfiner, våge- og pukkelhvaler. På disse ture er der 99% chance for at se hvaler.

Besøg også Godafoss, ”Gudernes vandfald” på turen tilbage til Akureyri.

Akureyri – Egilsstaðir

Island ProTravel billeder

I kan nyde morgenen i Akureyri eller besøge Mývatn Nature Baths. Naturbadet har mange ligheder med den berømte Blå Lagune - vandet er blåt og mineralrigt, men er langt mindre kommercielt end lagunen udenfor Reykjavik. I fortsætter videre østpå gennem det øde og ørkenlignende landskab i højlandet Möðrudalsöræfi på vej til Egilsstaðir, som er handelscentrum på Islands østkyst.Udforsk Egilsstaðir og Hallormsstadur. Hallormsstadur Nationalpark ligger tæt på byen og er en af de største skove i Island, et specielt og velkomment syn. Skoven er 740 hektar og inkluderer den eneste by i Island, som ligger i en skov. Her finder I over 40km mærkede ruter og stier.

Fra Egilsstaðir til Hallormsstadur finder I også den 25km lange sø Lagarfljót. Kig efter det islandske Lock Ness uhyre, eller Lagarfljótsormurinn som den kaldes af lokalbefolkningen. Uhyret blev først set i år 1345 og er regelmæssigt blevet observeret siden da. I 2012 blev der publiseret en video, som vistnok skal have vist, at skabningen svømmede i søen.

En af de mest populære vandreruter finder man i nærheden af Hallormsstadur. Det tager ca. 40-60 minutter at gå til det smukke vandfald Hengifoss, der har et fald på 128 meter og er omgivet af unik lavasten, som man kun finder, der hvor vand og lava har mødt hinanden med voldsom kraft.

Egilsstaðir

Island ProTravel billeder

Nyd dagen i området ved Egilsstaðir. Tag også en tur til Borgarfjörður Eystri-området på kysten, ca. 70 km fra Egilsstaðir – kendt for sin smukke og naturlige skønhed. Borgarfjörður Eystri er berømt for de gode vandrestier "Víknaslóðir", som fører til de ødeliggende fjorde og bugter. Området er meget populært blandt lokalbefolkningen, som har afmærket gode stier og vandrekort, der gør det let for alle at navigere. Længden på de afmærkede stier varierer fra 1 time til en hel dag. Det er muligt at gå til højdedraget Álfaborg, hvor dronningen af de islandske elver angiveligt bor med sit hof. 

Egilsstaðir – Höfn

Island ProTravel billeder

Der venter en skøn tur videre i det kontrastfyldte Østisland, gennem dybe dale og højtliggende fjorde, med majestætiske bjergtoppe, stejle fjelde, et rigt fugleliv og oldtidsminder. Østfjordene er den geologisk ældste del af Island. Kør mod Eskifjördur, som nogle mener er den smukkeste fjord i Island. Gamle røde træhuse ligger ved vandkanten og man har mest lyst til, bare at lægge sig ned i græsset og nyde udsigten over fjorden. Videre langs kysten kommer I til en række små fiskebyer. Gå ikke glip af et besøg undervejs i Petras stenmuseum i Stöðvarfjörður og en tur til den lille fiskerby Djúpivogur, hvor I finder kunstværket "Eggin í Gleðivík", en sten-skulptur der består af 34 store stenæg, som er placeret ved vandkanten. Der er mulighed for en bådtur fra Djúpivogur til øen Papey, som er et paradis for fugleelskere, her er bl.a. store kolonier af de smukke søpapegøjer. Sejlturen varer ca. 4 timer og afgår ved 13.00 tiden. Kør videre sydover mod Höfn, hvor I tilbringer de næste to nætter.

Höfn

Island ProTravel billeder

Tæt ved Höfn er Europas største gletsjer; Vatnajökull. Dagens højdepunkt er gletsjerlagunen Jökulsárlón, der med sine flydende isbjerge i Islands dybeste sø, er en af vulkanøens absolutte perler. Der er mulighed for, at booke en sejltur i lagunen mellem de smukke isbjerge. I bør også tage turen til ‘Diamond Beach’, her kan man se isklumper i alle størrelser, som ligger og smelter på den helt sorte lavastrand, som et magisk kunstværk. Tag en tur langs kysten udenfor Höfn, hvor I kan nyde udsigten over til et af de mest fotograferede bjerge i Island; Vestrahorn på Stokksneshalvøen. 

Höfn – Vík

Island ProTravel billeder

Lige ud til Ringvejen ligger Skaftafell Nationalpark, som er et af Islands mest naturskønne områder, beliggende ved foden af den mægtige gletsjer Vatnajökull. Skaftafell er et område, hvor man nemt kan tilbringe en hel dag. Her finder I pragtfulde vandreruter og det mageløse vandfald Svartifoss, der er omgivet af sorte lavasøjler – basaltsøjlerne er et naturfænomen, man kun finder i områder med større geotermisk aktivitet, og er et virkelig fascinerende syn. Tag jer tid til at gå den korte tur til dette pragtfulde vandfald. Fra Skaftafell kører I gennem smeltevandssletten, Skeidarársandurs og videre fra den spektakulære sorte lava-sandørken til de grønne områder i Kirkjubæjarklaustur og Islands sydligste by Vík. 

Her ved Vík finder I de imponerende klippeformationer på den sorte lavastrand Reynisfjara. Ude i havet er de store basaltsøjler, Reynisdrangar. Gør stop ved den pragtfulde halvø Dyrhólaey, hvor I kan nyde udsigten med de dramatiske omgivelser, det vilde Atlanterhav, de storslåede fuglefjelde med et fugleliv så rigt, at enhver fugleentusiast bjergtages. Det er specielt de smukke søpapegøjer (lunden) der holder til her, så find kameraet frem og tag billeder af både fugle og udsigt. Indkvartering i området ved Vík.  

Vík – Geysir-området

Island ProTravel billeder

På dagens rute kører I forbi aktive vulkaner som Eyjafjallajökull, der med sit vulkanudbrud i 2010 blev verdenskendt, da den lammede hele Europas flytrafik. Stop gerne ved det lille Eyjafjallajökull visitor center, som viser livet ved vulkanen under udbruddet. Videre langs Ringvejen anbefaler vi et stop ved det spektakulære vandfald Skogafoss og Seljalandsfoss - et smukt 60 meter højt vandfald, som du kan gå ind bag ved - men husk at tage regntøj på, for du vil utvivlsomt blive våd. 

I byen Hella finder I Lava Center-museet med information om det vulkanske land i syd, her kan I også opleve et simuleret jordskælv. På vej til Geysir området kan I stoppe ved det naturlige geotermiske spa, Secret Lagoon i Fludir, eller ved det geotermiske Laugarvatn Fontana Spa. Indkvartering i Geysir-området.

Den Gyldne Cirkel

Island ProTravel billeder

Udforsk det imponerende Geysir-område, med de mange varme boblende kilder og gejseren Strokkur der dominerer med sine udbrud ca. hvert 5-10 minut, hvor den kaster kaskader af vand 20-30 meter op i luften – en helt fantastisk oplevelse for selv den mest berejste! Herfra kører I videre til Islands mest berømte vandfald Gullfoss, der velfortjent er at finde på top 10 listen over verdens smukkeste vandfald - tag vandreskoene på, gå på opdagelse og lad jer fascinere af dette eventyrlige syn. 

Besøg herefter den spændende nationalpark Thingvellir, hvor det islandske parlament ”Althingi” blev grundlagt i år 930, et betagende smukt vulkansk landskab af stor geologisk og historisk interesse - stedet hvor de islandske vikinger mødtes, løste stridigheder og vedtog nye love, og som nu er på UNESCOs verdensarvsliste. Her ses også brudlinjen mellem den Nordamerikanske og den Europæiske kontinentalplade og man ser tydeligt, hvordan de langsomt bevæger sig væk fra hinanden - et imponerende syn der sætter tingene lidt i perspektiv. Nyd udsigten over den klare sø Thingvallavatn, hvor der også er mulighed for at dykke eller snorkle.

Fra Thingvellir går turen til Islands trendy hovedstad Reykjavik, med de mange hyggelige caféer & barer samt restauranter og shopping i verdensklasse. Tag en tur gennem hovedstadens ældre del og den charmerende gågade Laugavegur. Besøg eventuelt et af byens mange spændende museer eller gallerier og kombiner det med en tur i et af Reykjaviks geotermisk opvarmede friluftsbade - et oplagt sted at møde de lokale, som også benytter disse pools i stor stil. Der er også muligheder for kortere udflugter som byrundtur med guide, hvalsafari fra Reykjavik havn eller ridetur på islandsk hest. Det smukke koncerthus Harpa ved havnen, er også et besøg værd. 

Reykjavik - Hjemrejse

Island ProTravel billeder

Reykjavik har mange ting at byde på og afhængig af tidspunkt for flyafgang, er der mulighed for, at få et sidste indtryk af byen inden turen går til Keflavik Lufthavn, hvor udlejningsbilen returneres og der flyves tilbage til Danmark.

Priser per person i DKK

biltype - højsæson 1 pers. 2 pers. 3 pers. 4 pers. Barn
Kat. Z - VW Up (el. lignende) 31,220,- 19,390,- 16,140,- - 10,450,-
Kat. B - VW Golf (el. lignende) 33,110,- 20,340,- 16,770,- 17,280,- 10,450,-
Kat. N - Skoda stw. (el. lignende) 36,290,- 19,390,- 16,140,- 18,080,- 10,450,-
Kat. F - Suzuki Vitara 4x4 (el. lignende) 39,280,- 23,420,- 18,830,- 18,830,- 10,450,-
biltype - lavsæson 1 pers. 2 pers. 3 pers. 4 pers. Barn
Kat. Z - VW Up (el. lignende) 28,330,- 17,940,- 15,180,- - 10,450,-
Kat. B - VW Golf (el. lignende) 29,530,- 18,540,- 15,580,- 16,390,- 10,450,-
Kat. N - Skoda stw. (el. lignende) 32,610,- 20,090,- 16,600,- 17,160,- 10,450,-
Kat. F - Suzuki Vitara 4x4 (el. lignende) 33,460,- 20,500,- 16,880,- 17,370,- 10,450,-

Højsæson: 15.06. - 19.08.

Lavsæson: 01.05. - 14.06. & 20.08. - 30.09.

Send os en uforpligtende prisforespørgsel, så svarer vi dig inden 48 timer.


Priserne kan ændres afhængig af tilgængelighed.


Tur Kode: 1407

Prisen inkluderer

 • Fly inkl. skatter og afgifter
 • 1 stk. kuffert per person + håndbagage
 • Billeje i 14 dage inkl. mva, ubegrænset km og CDW-forsikring
 • GPS og rabatteret pris på benzin
 • Overnatning i 14 dage på hotel eller guesthouse med privat bad/toilet
 • Morgenmad 14 dage
 • Kort over Island med overnatningssteder markeret
 • App med detaljeret road atlas

Ikke inkluderet

 • Afbestillingsforsikring
 • Rejseforsikring
 • Benzin (husk at den skal afleveres med fuld tank)
 • Udflugter
 • Mad og drikke ud over hvad der er angivet