Sæson:
Maj - September
Pris fra:
9010,- Pr. person
Varighed:
8 dage / 7 nætter
Afrejse:
Hver dag!

Island rundt - kør selv

Prisforespørgsel

Aktive vulkaner, varme kilder, mægtige vandfald, majestætiske bjerge, smukke fjorde og spændende hvalsafari - er blot nogle af de mange fantastiske oplevelser, du vil få på denne rejse Island rundt. En rundtur med storslåede naturoplevelser hver eneste dag! Ringvej 1 har i flere årtier været populær blandt turister. Den slynger sig rundt om øen og passerer mange flotte seværdigheder. Turen rundt på 7 dage giver dig god tid til at nyde oplevelserne undervejs. Den totale rejsevej er 1800km.

 

Island rundt - kør selv

Få rabat på benzin

Island ProTravel billeder

I samarbejde med Europcar har vi fået glæden af, at tilbyde alle vores rejsende 3 ISK rabat på en liter benzin, når du tanker på alle N1 tankstationer i Island.

Når du afhenter bilen i Island, får du et kort som skal bruges, når du tanker benzin. Husk at få kortet med dig.

Rejsebeskrivelse

Prisforespørgsel

Ankomst Island

Island ProTravel - Den Blå Lagune

Når du ankommer til Keflavik Lufthavn henter du lejebilen i lufthavnen og kører mod den Blå Lagune. Her kan du svømme rundt i det skønne, varme mineralrige vand. Læg hverdags- stress bag dig og nyd en kold drink fra baren. Du kan jo også forkæle dig selv med en massage, hvis du ønsker det. Husk at entré til den Blå Lagune skal reserveres på forhånd og at entrébilletten ikke er inkluderet i denne pakke.  

Efter et dejligt bad i den Blå Lagune kører du videre til Thingvellir. Det er her det første ‘Alting’ i Island blev afholdt og området står stærkt i islandsk historie og kultur. Fra parlamentområdet har du en god udsigt over søen Thingvallavatn og kan nyde det unikke islandske naturlandskab. Fra Thingvellir kører du til det store og kraftfulde Gullfoss. Vandfaldet er absolut et besøg værd, også for dem som har set mange vandfald tidligere.  Videre går turen til det yderst imponerende Geysir-område. Den kogende varme gejser 'Strokkur' skyder regelmæssigt vand 20-30meter op i luften, og er et virkelig unikt syn. Vi anbefaler også et stop indenom gården Efstidalur (ca. 10 minutters kørsel fra Laugarvatn-området). Her kan du få dig en god middag eller bare smage deres hjemmelavet is.

Vik

Island ProTravel - Gullfoss

Du kan starte dagen med et besøg i den lidt mindre besøgte hemmelige lagune. Her er vandet ikke lyseblåt som i den Blå Lagune, men det er dejlig varmt med sine ca. 40grader under åben himmel og er absolut skønt. Vandet er naturligt opvarmet af den geotermiske energi fra undergrunden. Du finder også gården Fridheimar som tilbyder frokost mellem kl.  12 og 16. På gården kan man nyde hjemmelavede frokostretter med tomater og urter, som bliver dyrket i deres drivhuse. Her bruger gården varmen fra jorden, til at give planterne det bedste klima for dyrkning af tomater. 

Fra foden af vulkanen Hekla er det også værd at tage en tur til floden Thjorsa. De første bosættelser i Island var i denne dal, og du kan bl.a. besøge gården Stöng, der er en rekonstruktion af gården, som i år 1104 blev dækket af vulkansk aske og lava. Gården var en af mange, som blev begravet og ødelagt af vulkanudbruddet. I denne dal er mange af scenerne fra den populære serie Game of Thrones indspillet, og for entusiaster kan dette område være af stor interesse.  

På turen sydover til Vík kan du se de to imponerende vandfald Seljalandsfoss og Skógafoss. Dette er to af Islands smukkeste vandfald. Hvis du er modig nok, kan du følge stien bag Seljalandsfoss, men husk at tage regntøj på, for du vil utvivlsomt blive våd.  
Videre mod Vík vil du få øje på den verdenskendte Eyjafjallajökull, som tog verden med storm i 2010 efter det kraftige vulkanudbrud, som lammede hele Europas flytrafik.  

Når du er fremme ved Vík, vil du få øje på den sorte strand Reynisfjara. Stranden har flere flotte lavastenformationer, som vulkansk aktivitet har skabt over tusindvis af år. I havet kan du også se de store basaltformede kampesten Reynisdrangar. Området har et rigt fugleliv og enhver fugleentusiast vil blive fascineret af dette sted. Det er specielt søpapegøjen (lunden) der holder til her, så find kameraet frem og tag billeder af både fugle og udsigt. 

Skaftafell – Jökulsarlon – Höfn

Island ProTravel - Jökulsárlón

I dag fortsætter du mod øst langs Ringvejen. Lige ud til vejen ligger Skaftafell Nationalpark, som er et af Islands mest naturskønne områder, beliggende ved foden af Europas største gletsjer, Vatnajökull. Her finder du pragtfulde vandreruter og det mageløse vandfald Svartifoss, der er omgivet af sorte basaltsøjler, tag dig tid til at gå den korte tur til dette pragtfulde vandfald. Fortsæt turen til gletsjerlagunen Jökulsárlón, der med sine flydende isbjerge i Islands dybeste sø, er en af vulkanøens absolutte perler. Der er mulighed for, at booke en sejltur i lagunen mellem de smukke isbjerge. Vi anbefaler også, at du tager turen til Diamond Beach, som ligger lige ved Jökulsárlón. Her finder du krystalklare isklumper, som smelter på en helt sort lavastrand.  Kør videre til fiskelejet Höfn, som er kendt for sine hummer og for den flotte udsigt til gletsjeren Vatnajökull. Hvis du har tid nok, kan du tage turen til kysten udenfor byen Höfn. Her er en fantastisk udsigt over det mest fotograferede bjerg i Island; Vestrahorn.

Höfn – Østfjordene

Island ProTravel - Skalafellsjökull

Dagen nydes i det kontrastfyldte Østisland. Østfjordene er den geologisk ældste del af Island. Efter en skøn tur gennem dybe dale og højtliggende fjorde når du frem til Egilsstadir. Undervejs ved Djúpivogur er kunstværket "Eggin í Gleðivík", en sten-skulptur der består af 34 store stenæg, som er placeret ved vandkanten. Der er mulighed for en bådtur fra Djúpivogur til øen Papey, som er et paradis for fugleelskere, her er bl.a. store kolonier af de smukke søpapegøjer. Sejlturen varer ca. 4 timer og afgår ved 13.00 tiden. Gå heller ikke glip af et besøg undervejs i Petras stenmuseum i Stödvafjördur. Hvis du har tid til det, kan du tage vejen til Eskifjördur, som nogle mener er den smukkeste fjord i Island. Gamle røde træhuse ligger ved vandkanten og man har mest lyst til, bare at lægge sig ned i græsset og nyde udsigten over fjorden. Vi kan også anbefale en aftentur op til Hengifoss ved Hallormsstadur.

Egilsstadir – Mývatn – Akureyri

Island ProTravel - Hvalsafari

Fra Egilsstadir kører du videre gennem det ubeboede og ørkenlignende område ved Möðrudalsöræfi til pragtfulde Mývatn. Udforsk  egnen omkring Mývatn - en aktiv vulkansk zone med pseudokratere, boblende svovlkilder og bizarre lavaformationer, det geotermiske område Námaskard og den frodige vegetation ved søen Mývatn der er hjemsted for et fantastisk rigt fugleliv, med mange forskellige arter, hvoraf flere ikke findes andre steder i Europa. Gå en tur i Dimmuborgir mellem de spektakulære lavaformer. Du har også mulighed for en helt unik badeoplevelse i de naturlige, geotermisk opvarmede kilder; Mývatn Nature Bath. Vejen går videre mod det charmerende fiskerleje Husavik med de fine farverige huse. Undervejs er der mulighed for at besøge det imponerende Godafoss 'Gudernes vandfald'. I Husavik kan du deltage i en hvalsafari og opleve de kæmpe hvaler i deres naturlige omgivelser bl.a. spækhuggere, delfiner, våge- og pukkelhvaler - på disse ture er der 99% chance  for at se hvaler. Om sommeren er der også aftenture i midnatssolen. 

På vejen fra Egilsstadir til Mývatn kan du også tage en omvej og besøge Dettifoss - et imponerende 44 meter højt og ca. 110 meter bredt vandfald, med en vandføring på gennemsnitligt 193 kubikmeter pr. sekund. De store vandmasser der vælter over kanten gør, at du kan mærke jorden ryste, når du står i nærheden.

Akureyri – Skagafjördur

Island ProTravel - Islandske heste

Kør videre fra Akureyri til Skagafjörður som er kendt for opdræt af islandske heste og for at være hjemsted for mange vigtige begivenheder i de klassiske islandske sagaer. Om aftenen er der mulighed for en ridetur i de maleriske omgivelser, på en af de dejlige islandske heste. I nærheden af byen Sauðárkrókur ligger det interessante museum Glaumbær. Er du til mere spænding er der også muligheder for river rafting. I Víðidalur finder du den smukke Kolugljúfts-kløft med det fantastiske vandfald Kolufossar. I dette området finder du også den spektakulære klippe Hvítserkur.

Borgarfjörður – Reykjavik

Island ProTravel - Hraunfossar

Dagen begynder med en køretur til Reykholt; Snorri Sturlusons hjemsted. Den islandske forfatter og digter boede i Reykholt i 1200-tallet. Han er bedst kendt som forfatter til Snorris Edda. I nærheden af Reykholt finder du Húsafell. Her har du mulighed for, at tage med på en tur til Langjökull og ind i en menneskeskabt hule på gletsjeren. Lige ved Húsafell finder du også de prægtige vandfald Barnafoss og Hraunfossar. 

På vej til Borgarnes kan du stoppe ved Deildartunguhver, Europas største geotermiske varmtvandskilde. Her produceres der 150 liter kogende vand pr. Sekund! Det dampende vand vidner om jordens indre kræfter. Krauma Spa finder du også her ved Deildartunguhver. Om eftermiddagen kommer du til Reykjavik, hvor rejsen ender. Oplev den nordligste hovedstad i Europa by night. I Reykjavik er der mange butikker, caféer og museer. Den bedste måde at nyde byen på, er at gå en tur gennem centrum med de små huse og den hyggelige atmosfære. Fra Hallgrímskirkja i centrum har du panoramaudsigt over byen og en tur op i tårnet kan anbefales.

Reykjavik – Afrejse

Island ProTravel - Reykjavik

Vi anbefaler at forsøge og få flybilletter om aftenen, så du kan have hele dagen i Reykjavik. Byen har mange interessante museer og attraktioner som man bør besøge, når man er i Island.

Den lejede bil afleveres i Keflavik Lufthavn.

Pris per person

biltype - højsæson 1 pers. 2 pers. 3 pers. 4 pers. Barn
Kat. Z - VW Up (el. lignende) 17,240,- 11,110,- 9,540,- - 6,320,-
Kat. B - VW Golf (el. lignende) 18,250,- 11,620,- 9,870,- 9,920,- 6,320,-
Kat. N - Skoda stw. (el. lignende) 19,950,- 12,470,- 10,440,- 10,340,- 6,320,-
Kat. F - Suzuki Vitara 4x4 (el. lignende) 21,560,- 13,280,- 10,980,- 10,740,- 6,320,-
biltype - lavsæson 1 pers. 2 pers. 3 pers. 4 pers. Barn
Kat. Z - VW Up (el. lignende) 15,680,- 10,330,- 9,010,- - 6,320,-
Kat. B - VW Golf (el. lignende) 16,320,- 10,660,- 9,230,- 9,430,- 6,320,-
Kat. N - Skoda stw. (el. lignende) 17,980,- 11,480,- 9,780,- 9,850,- 6,320,-
Kat. F - Suzuki Vitara 4x4 (el. lignende) 18,430,- 11,710,- 9,930,- 9,960,- 6,320,-

Højsæson: 15.06. - 19.08.

Lavsæson: 01.05. - 14.06. & 20.08. - 30.09.

Send os en uforpligtende prisforespørgsel, så svarer vi dig inden 48 timer.

 

Priserne kan ændres afhængigt af tilgængelighed.

 

Tur Kode: 1401

Prisen inkluderer

 • Fly inkl. skatter og afgifter
 • 1 stk. kuffert per person + håndbagage
 • Billeje i 7 dage inkl. mva, ubegrænset km og CDW-forsikring
 • GPS og rabatteret pris på benzin
 • Overnatning i 7 nætter på hotel eller guesthouse med privat bad/toilet
 • Morgenmad 7 dage
 • Kort over Island med overnatningssteder markeret
 • App med detaljeret road atlas

Ikke inkluderet

 • Afbestillingsforsikring
 • Rejseforsikring
 • Benzin (husk at den skal afleveres med fuld tank)
 • Udflugter
 • Mad og drikke ud over hvad der er angivet