Sæson:
Oktober - April
Pris fra:
34199,- Pr. person
Varighed:
11 dage /10 nætter
Afrejse:
Torsdag

11 eventyrlige dage på vulkanøen

Prisforespørgsel

På denne spændende rejse udforsker vi, sammen med vores erfarne rejseleder, det centrale islandske højland og oplever bl.a. naturperlen Landmannalaugar, med de geotermiske kilder og farverige landskab i perfekt kombination med Islands mægtigste vandfald, sprudlende gejsere, gletsjere, flydende isbjerge, pseudokratere, naturreservatet Myvatn og meget mere. Vi rejser gennem det facinerende og uberørte landskab og kombinerer klassiske ruter med ubeboede og vulkansk højland.

11 eventyrlige dage på vulkanøen

Ankomst til Island

Island ProTravel - Den Blå Lagune

Flyrejse fra København til Keflavik. Efter ankomst til Keflavik Lufthavn er der transfer til dit hotel i Reykjavik. Undervejs har du mulighed for, at besøge den berømte Blå Lagune på Reykjanæs halvøen (entré er ikke inkl. men betales på stedet). Her kan du nyde en afslap- pende svømmetur, under åben himmel i det smukke lyseblå vand, omgivet af store lavasten. Den Blå Lagune er et geotermisk spa, der består af varmt mineralholdigt saltvand fra undergrunden, med en temperatur som holdes konstant på 37-39° - en helt unik oplevelse! Lagunen ligger kun ca. 10min. fra lufthavnen og ca. 40 min. fra Reykjavik. Husk badetøj - ellers er der mulighed for at leje dette ved indgangen. Resten af dagen er til fri disposition i Reykjavik.

Thingvellir - Geysir - Gullfoss

Island ProTravel - Geysir

Efter morgenmaden møder rejselederen os på hotellet. I dag skal vi opleve flere af Islands mest populære seværdigheder. Vi begynder dagen med et besøg i Nationalparken Thingvellir, hvor det islandske parlament ”Althingi” blev grundlagt i år 930, et betagende smukt vulkansk landskab af stor geologisk og historisk interesse. Herfra fortsætter vi til det nærliggende geotermiske område Geysir, med de varme, boblende kilder og gejseren Strokkur, som dominerer med sine udbrud ca. hvert 8. minut. Fra Geysir fortsætter vi til Islands mest omtalte vandfald, Gullfoss og man forstår straks, hvorfor Gullfoss findes på top 10 listen over verdens smukkeste vandfald! Middag og overnatning i Hvolsvöllur området.

Den islandske sydkyst

Island ProTravel - Seljalandsfoss

Turen i dag starter langs den betagende islandske sydkyst, hvor vi skal opleve højdepunkter som gletsjeren Mýrdalsjökull og det pragtfulde vandfald Seljalandsfoss, som der er mulighed for at komme ind bagved. Du får også lejlighed til at promenere på den mageløse sorte vulkanstrand ved Vík. Vi gør stop for at nyde den fantastiske udsigt ved Dyrhólaey, et storslået klippefyldt næs med stejle klipper og et rigt fugleliv. Vi kommer naturligvis også til det spektakulære vandfald Skógafoss. Middag og overnatning i Kirkjubæjarklaustur området.  *Dyrhólaey er lukket i yngleperioden fra midten af maj til den 23. juni.  

Jökulsárlón gletsjerlagune – Skaftafell

Island ProTravel - Jökulsárlón

Efter morgenmaden venter der endnu en dag med uforglemmelige naturoplevelser. Vi besøger Skaftafell Nationalpark, som er et af Islands mest naturskønne områder, beliggende ved foden af Europas største gletsjer, Vatnajökull. Turen fortsætter til gletsjerlagunen Jökulsárlón, der med sine flydende isbjerge i Islands dybeste sø, er en af vulkanøens absolutte perler. Der vil være mulighed for, at booke en sejltur i lagunen mellem de
smukke isbjerge. Middag og overnatning i Kirkjubæjarklausturområdet.

Landmannalaugar

Island ProTravel - Landmannalaugar

I dag kører vi til Landmannalaugar - et imponerende smukt og storslåede område i det islandske højland, omgivet af farverige bjerge, dybe dale og med mulighed for at bade i en naturlig varm geotermisk pool. Et vulkanudbrud under isen tilbage i istiden, har støbt dette unikke farveprægtige landskab, hvor der også er virkelig gode vandreruter. Middag og overnatning i Thjórsárdalur området.

Sprengisandur

Island ProTravel - det islandske højland

Efter morgenmaden tager vi på opdagelse i det centrale islandske højland og udforsker den øde vildmark langs Sprengisandur - Islands længste højlandsrute (200 km). Det barske spor er fyldt med naturskønhed, krydsende floder og det er også her, man finder det største sammenhængende lavaområde i Island, Ódádahraun. Middag og overnatning i Mývatn området.

Tjörnes - Ásbyrgi - Dettifoss - Mývatn

Island ProTravel - Mývatn

Vi gør os klar til endnu en dag spækket med eventyrlige oplevelser. Turen fortsætter rundt på den fantastiske Tjörnes halvø og vi oplever den enorme hesteskoformede kløft, Ásbyrgi National Park, der ifølge den nordiske mytologi er hoveprint efterladt af Sleipner, Odins magiske 8 benede hest. Herefter kommer vi til den majestætiske Nationalpark Jökul- sárgljúfur med bl.a. Dettifoss, som er det mest kraftfulde vandfald i Europa. Turen går videre til det utroligt smukke område ved søen Mývatn, et paradis for naturelskere og fugleinteresseret. Vi udforsker også det spændende geotermiske område Hverarönd, samt de ejendommelige lavaformationer og pseudokratere ved Skútustadir. Middag og overnatning i Mývatn området.

Akureyri - Skagafjörður

Island ProTravel - islandske heste

Vi kører mod Godafoss 'gudernes vandfald', inden vi fortsætter til Akureyri også kaldet Nordislands hovedstad. Tag på sightseeing i Akureyri og glem ikke et besøg i den smukke botaniske have, som har en imponerende plantesamling med alle Islands plantearter. Vi fortsætter til Skagafjörður, som er kendt for hesteavl og for at være hjemsted for mange vigtige begivenheder i de klassiske islandske sagaer. Om aftenen er der mulighed for en ridetur i de maleriske omgivelser, på en af de dejlige islandske heste. Middag og overnatning i Hvammstangi området.

Hvammstangi - Eiríksstaðir - Snæfellsnes halvøen

Island ProTravel - Snæfellsnes

Efter morgenmaden fortsætter turen gennem landbrugsområder og tværs over heden, Laxárdalsheidi til vikingemuseet Eiriksstadir - det oprindelige hjem for Erik den Røde og fødestedet for hans søn, Leif den lykkelige - de to mest berømte vikinger i verden. Vi kommer igennem små charmerende fiskelejer langs den nordlige kyst af Snæfellsnes halvøen. Middag og overnatning i Snæfellsnes området.

Snæfellsjökull National Park

Island ProTravel - Arnastapi

I dag kører vi tidligt til Snæfellsnes Nationalpark og tager en runde omkring den legendaris- ke gletsjer Snæfellsjökull, hvor ifølge Jules Verne indgangen til Jordens centrum findes. Vi fortsætter til den imponerende klippekyst ved Djúpalónssandur og gør stop ved den billed- skønne havnelandsby Arnarstapi, med sine prægtige basalt klippeformationer.

Efter den smukke tur mellem landsbyerne Arnarstapi og Hellnar ender turen på hotellet i Reykjavik, hvor vi tager afsked med vores guide. Aftenen er til fri disposition i Reykjavik.

Hjemrejse

Island ProTravel - Islands flag

Morgenmad på hotellet. Transport fra dit hotel i Reykjavik til Keflavik Lufthavn for afrejse til Danmark.

Dato Dobbeltværelse Enkeltværelse
01. Juni - 31. August Fra kr. 28799,- Pr. person Fra kr. 35399,- Pr. person

Tour kode: 0307

Prisen inkluderer

  • Direkte fly Danmark - Island t/r
  • Alle lufthavnsskatter og afgifter
  • Transport til/fra lufthavnen
  • 10 nætter på hotel/guesthouse/bondegård inkl. morgenmad
  • 9 dages guided tur ifølge program
  • 8 x aftensmad
  • Entré til Erik den Rødes museum

Ikke inkluderet

  • Afbestillingsforsikring
  • Entré til Den Blå Lagune