Sæson:
Hele året
Pris fra:
Pristilbud
Varighed:
8 dage/ 7 nætter
Afrejse:
Fredag

Island rundt med guide

KONTAKT

Denne populære og behagelige bustur er for alle der ønsker, at opleve Islands spektakulære natur og historie med en erfaren og informativ rejseleder. Tag med på opdagelse i Islands enestående landskab og oplev bl.a. den berømte Blå Lagune, Myvatn og Nordislands vulkanske områder med pseudokratere og forunderlige lavaformationer, Øst- fjordene, den billedskønne Skaftafell Nationalpark og gletsjerlagunen Jökulsárlón med de smukke flydende isbjerge, Gullfoss, Geysir, Thingvellir, vikingehistorie og meget, meget mere.

Island rundt med guide

Turen foregår i små grupper med min. 10 deltagere og guide.

ANKOMST - DEN BLÅ LAGUNE - REYKJAVIK

Island ProTravel - Reykjavik

Flyrejse fra København til Keflavik. Efter ankomst til Keflavik Lufthavn, starter vi Islandsrejsen med et besøg i den berømte Blå Lagune på Reykjanæs halvøen - entré er inkl. Her kan du nyde en afslappende svømmetur, under åben himmel i det smukke lyseblå vand, omgivet af store lavasten. Den Blå Lagune er et geotermisk spa, der består af varmt mineralholdigt saltvand fra undergrunden, med en temperatur som holdes konstant på 37-39° - en helt unik oplevelse! Lagunen ligger kun ca. 10min. fra lufthavnen og ca. 40 min. fra Reykjavik. Husk badetøj - ellers er der mulighed for at leje dette ved indgangen. Herefter kører vi videre til Reykjavik for check-in og overnatning på hotellet. Aftenen er til fri disposition og vi hjælper gerne med, at vælge og reservere bord på en af Reykjaviks lækre restauranter.

GEYSIR -GULLFOSS - SYDKYSTEN

Island ProTravel - Gullfoss

Efter morgenmaden møder rejselederen os i hotellets lobby. I dag starter rundrejsen for alvor - turen går til Geysir, det geotermiske område i dalen Haukadalur med de varme, boblende kilder og den velkendte sprudlende gejser; Strokkur, som dominerer med sine udbrud ca. hvert 8. minut. Fra Geysir fortsætter vi til Islands mest omtalte vandfald, det mægtige Gullfoss, der velfortjent er at finde på top 10 listen over verdens smukkeste vandfald. Turen går videre langs Islands sydkyst til vandfaldet Seljalandsfoss, hvor der er mulighed for en gåtur bag vandfaldets kaskader. På Sydkysten besøger vi Museet Skogar, som giver et spændende indblik i lokalhistorien og vi ser det spektakulære 25 meter brede og 60 meter høje vandfald, Skogafoss. Middag på hotellet.

 

DYRHÓLAEY - SKAFTAFELL - GLETSJEREN VATNAJÖKULL

Island ProTravel - Skaftafell

Vi kører til Dyrhólaey halvøen, som er hjemsted for mange forskellige arter af søfugle bl.a. også den smukke og farverige søpapegøje. Videre langs gletsjeren Myrdalsjökull og tager en gåtur på den imponerende sorte strand, som også er landets sydligste punkt. Herefter fortsætter vi mod øst til nationalparken Skaftafell og det helt specielle vandfald Svartifoss.

Overnatningen i dag ligger billedskønt ved foden af Vatnajökull, Europas største gletsjer. Middag på hotellet.

  KONTAKT OS FOR ET UFORPLIGTENDE TILBUD

  KONTAKT

GLETSJER LAGUNEN JÖKULSÁRLÓN - ØSTFJORDENE

Island ProTravel - Jökulsárlón

Vi starter dagen med at køre gennem sandørkenen Breidamerkursandur til gletsjerlagunen Jökulsárlón med de imponerende smukke flydende isbjerge. Her er mulighed for en sejltur (betales på stedet) mellem isbjerge og sæler - et sandt paradis for enhver fotograf.

Efter stoppet kommer vi forbi fiskerbyen Höfn og videre gennem tunnelen under Almannaskard i Østfjordene. Dette område tilhører det geologisk ældste i Island, med klipper der er ca. 16-20 millioner år gamle. Middag på hotellet.

EGILSSTADIR - MÝVATN - AKUREYRI

Island ProTravel - Østfjordene

Efter en smuk tur gennem dybe dale og højtliggende fjorde når vi frem til dagens første stop, Egilsstadir, som er handelscentrum i Østisland. Vi kører over højlandet Mödrudalur til søen Mývatn, en af Islands helt unikke naturperler. Området omkring Mývatn byder på en frodig vegetation og mange fuglearter, hvoraf flere ikke findes andre steder i Europa. Vi udforsker vulkanske områder med pseudokratere, boblende mudderpøle og besynderlige lavaformationer i det geotermiske område, Námaskard. Mývatn tilbyder også en helt fantastisk badeoplevelse i de naturlige kilder i Mývatn Nature Bath (entré ikke inkl.). På vej til Akureyri besøger vi det imponerende vandfald Godafoss "Gudernes vandfald". Middag på hotellet.

 

AKUREYRI - SKAGAFJÖRDUR - BORGARFJÖRDUR

Island ProTravel - Akureyri

Dagen begynder med en kort byrundtur i Akureyri, "hovedstaden i nord". Vi gør ophold i Skagafjördur som er kendt for deres opdræt af heste. Dernæst kører vi ind i Borgarfjördur, hvor vi oplever verdens mest kraftfulde varmekilde, Deildartunguhver.

Turen går videre til Reykholt, som var hjemsted for Snorri Sturluson, den berømte islandske forfatter og politiker, der skrev Eddaen. Som afrunding på denne dag, besøger vi det smukke vandfald Hraunfossar og "børne" vandfaldet Barnafossar. Middag på hotellet

  KONTAKT OS FOR ET UFORPLIGTENDE TILBUD

  KONTAKT

BORGARFJÖRDUR - THINGVELLIR - REYKJAVIK

Island ProTravel - Arnastapi

I dag besøger vi Nationalparken Thingvellir, hvor det islandske parlament ”Althingi” blev grundlagt i år 930, et betagende smukt vulkansk landskab af stor geologisk og historisk interesse - stedet hvor de islandske vikinger mødtes, løste stridigheder og vedtog nye love, og som nu er på UNESCOs verdensarvsliste. Det er også i dette område vi kan opleve Islands største sø, Thingvallavatn. Her ses også brudlinjen mellem den Nordamerikanske og den Europæiske kontinentalplade og man ser tydeligt, hvordan de langsomt bevæger sig væk fra hinanden - et imponerende syn! Vi ankommer til Reykjavik hen på eftermiddagen og afslutter med en guided rundtur i Reykjavik, hvor vi besøger nogle af de største seværdigheder. Ved ankomst til hotellet tager vi afsked med guiden.

Afrejse

Island ProTravel - Icelandair

I dag er sidste dag i Island og efter morgenmaden bliver du hentet på hotellet i Reykjavik og kørt til Keflavik lufthavn for afrejse til Danmark.

Trænger du til en ekstra dag?

Island ProTravel - Reykjadalur

Hvis du ønsker at tage med på denne tur, men synes den er lidt for kort, kan vi sagtens forlænge rejsen, så du flyver til Island en dag tidligere eller hjem en dag senere. Vi hjælper dig med at gøre din rejse helt perfekt.

Se alle vores udflugter her.

Prisen inkluderer

 • Direkte fly Danmark - Island t/r
 • Alle lufthavnsskatter og afgifter
 • Transport med flybuss t/r
 • Skandinavisktalende rejseleder iht. rejseplan fra lørdag til torsdag
 • 7 overnatninger med eget bad/toilet og morgenmad
 • 5 x middag (udenfor Reykjavik)
 • Den Blå Lagune - Entré og håndklæde
 • Entré til to museer

Ikke inkluderet

 • Afbestillingsforsikring