Sæson:
Hele året
Pris fra:
Pristilbud
Varighed:
3 til 5 dage
Afrejse:
Variabel

Island - en klasse bedre!

Prisforespørgsel

En skole- eller studierejse til Island sikrer jer fagligt indhold på højeste plan, kombineret med spændende oplevelser sammen, som I vil huske altid! Her på øen af ild og is, er I helt tæt på natur, geologi, kultur, geografi og ikke mindst historien og sagaerne. Landet er et overflødig- hedshorn af mægtige vandfald og gletsjere, boblende gejsere, vulkaner og varme kilder. I lærer aktivt om bl.a. vedvarende energi og bæredygtig- hed i et land, som er i evig bevægelse.

Island - en klasse bedre!

Rejsebeskrivelse

Prisforespørgsel

Nedenfor har vi lavet et udkast på en 4 dages tur, med mulighed for ekstra dage. Der er uendelige muligheder for at skabe lige det program, der matcher jeres ønsker og idéer. Kontakt os, så finder vi i fællesskab, de aktiviteter der passer præcis til jeres klasse.

ANKOMST – DEN BLÅ LAGUNE - REYKJAVIK

Island ProTravel - Den Blå Lagune

Ankomst til Keflavik Lufthavn, hvor I bliver budt velkommen af vores lokale guide, der tager jer med om bord på bussen, som kører direkte til den berømte Blå Lagune på Reykjanæs halvøen. Her kan I nyde en dejlig svømmetur under åben himmel i det varme, lyseblå, mineralrige vand, omgivet af store sorte lavasten - en helt unik oplevelse! Den Blå Lagune ligger kun ca. 10 minutters køretur fra lufthavnen og ca. 40 min. fra Reykjavik. Husk badetøj - og ellers er der mulighed for at leje dette ved indgangen. Efter et par fantastiske timer i lagunen, tager vi videre til Reykjavik og tjekker ind på hotellet. Resten af dagen er til fri disposition. Fælles middag på hotellet.

DEN GYLDNE CIRKEL

Island ProTravel - Geysir

I dag venter der jer en uforglemmelig naturoplevelse. Islands mest populære seværdigheder opleves på heldagsturen 'Den Gyldne Cirkel'. Vi besøger nationalparken Thingvellir, hvor verdens første demokrati, det islandske parlament ”Althingi” blev grundlagt i år 930. Her kan I også se midten af Atlanterhavets højderyg stige op fra havet og Europa og Amerikas tektoniske plader langsomt glide fra hinanden, med ca. 1 cm om året.Vi kommer også til det interessante geotermiske område Nesjavellir, som forsyner Reykjavik med store dele af det varme vand, der skal bruges til opvarmning af byen - et oplagt sted at stoppe, når man er igang med at lære om produktion af vedvarende energi i både samfundsfag og naturfag. Derfra fortsætter vi til det mægtige vandfald Gullfoss og til de varme, boblende kilder i Geysir området, hvor gejseren Strokkur dominerer med sine udbrud ca. hvert 8. minut. På hjemvejen kommer vi til det tidligere bispesæde Skálholt og besøger også drivhusbyen Hveragerði, hvor alt dyrkes ved hjælp af jordvarme. Vi gør også holdt ved det 3000 år gamle, smukke vulkankrater Kerid. Fælles middag på hotellet om aftenen.

REYKJANES HALVØEN

Island ProTravel - Reykjanes

Efter morgenmaden forlader vi hovedstaden, for at køre til den interessante Reykjanes halvø. Mere end halvdelen af halvøen er dækket med lava felter, hvoraf nogle kun er et par hundrede år gamle. Området er imponerende og med et særdeles rigt fugleliv om sommeren. Turen går videre gennem lavamarker til den nærliggende fiskerlandsby i Grindavík. Undervejs stopper vi ved Hellisheidi Power Station, som er det største geotermiske kraftværk i verden. Vi kommer også til Krisuvik, et område med kraftige varme kilder og dampende mudderhuller. På vej retur kører bussen via Bessastadir, hvor den islandske præsidentbolig befinder sig. Der er fælles middag på hotellet om aftenen og mulighed for en svømmetur i en af de lokale udendørs pools - geotermisk opvarmet, naturligvis.

KONTAKT OS FOR ET UFORPLIGTENDE TILBUD

Prisforespørgsel

HJEMREJSE

Island ProTravel Danmark

Morgenmad på hotellet inden I bliver hentet af transferbussen, som kører jer til Keflavik lufthavn for afrejse til Danmark. Tak for denne gang!

BEMÆRK!
Via vores kontor i Reykjavik har vi et stort lokalt kontaktnet, der strækker sig over hele Island. Vi hjælper derfor meget gerne med, at formidle kontakt og planlægge besøg, indenfor mange forskellige områder f.eks. skole eller sundhedssektoren alt efter behov.

TRÆNGER I TIL EN EKSTRA DAG!

På denne heldagstur med egen bus og guide langs den islandske sydkyst, kører vi fra Reyjavik over Hellisheidi bjergpasset, som byder på en billedskøn udsigt over den brede slette, der blev dannet af istidens floder. Vi ser vulkanerne Hekla og Eyjafjallajökul og stopper ved det pragtfulde vandfald Seljalandsfoss, som det er muligt at gå ind bag. Under- vejs kommer vi også til det spektakulære vandfald Skogafoss, et af Islands største med sit 25 meter brede og 60 meter høje fald. Hvis vejret tillader det kører vi til Dyrholaey, et storslået klippefyldt næs med stejle klipper og et rigt fugleliv. Derfra ser vi den sorte vulkanstrand og de imponerende klippeformationer Reynisdrangar. På tilbagevejen er det muligt at besøge gletsjeren Mýrdalsjökull, hvis vejr og vejforhold tillader det. Den lokale guide som kender forholdene, vil tage denne beslutning. Fælles middag på hotellet i Reykjavik om aftenen.

Send os en uforpligtende prisforespørgsel, så svarer vi dig inden 48 timer.

 

Tour kode: 0402

Prisen inkluderer

  • Direkte fly Danmark - Island t/r
  • Alle lufthavnsskatter og afgifter
  • Transport med flybuss t/r
  • Overnatning på valgt hotel i Reykjavik med morgenmad
  • Den Blå Lagune - Entré og håndklæde
  • Udflugt: Den Gyldne Cirkel
  • Udflugt: Reykjanæs halvøen

Ikke inkluderet

  • Afbestillingsforsikring
  • Ekstra udflugt til sydkysten