Siglufjördur

Siglufjördur er en smuk lille fiskerby beliggende i en smal fjord med samme navn, på den nordlige kyst af Island. Byen voksede op omkring sildeindustrien der tog fart i 1940 og 1950'erne. Nu derimod er silden væk, men turister kan fortsat besøge det gode sildemuseum i byen. 

Dybhavsfiskeri i Sudureyri

Den lille hyggelige fiskerby Sudureyri i Vestfjordene er berømt for sit dybhavsfiskeri og Iceland ProFishing Camp. Her kan du virkelig fange nogle enorme havfisk. 

Dybhavsfiskeri i Vestfjordene

Denne Deep Sea Fishing Camp fra Iceland ProFishing benyttes årligt af 1.000 fiskere fra hele verden. Mest kendt er Sudureyri i fjorden Súgandafjörður og Flateyri i Önundarfjörður. Flateyri har 230-240 indbyggere. 

Husavik

Den maleriske by Husavik i Nordisland er blevet centrum for hvalsafari på grund af den store sandsynlighed for, at se hvaler der regelmæssigt boltrer sig i bugten. Husavik Hval Museum ligger lige ved havnen og her kan du lære mere om hvalfangstens historie, forskellige arter og hvalens betydning i islandsk kultur.

Dettifoss

Dettifoss er det mest kraftfulde vandfald i Europa med ca. 193m³ vand pr. sekund der strømmer ud over kanten. Vandfaldet er 44 meter højt og 100 meter bredt. Der er en virkelig fin vandrerute på 34km gennem kløften fra Dettifoss til Asbyrgi.

Dynjandi

Dette fantastisk smukke og betagende vandfald har gennem årtier været Vestfjordenes mest brugte forsidebillede. Det er den højeste og bredeste del af vandfaldet der får opmærksomheden på billeder og film, selv om de mindre dele også er utrolig imponerende. Det er vifteformet og består af seks forskellige vandfald, hvor de modige kan gå ind bag det ene, relativt tørskoet. 

Mývatn området & Mývatn Nature Baths

Nyd et dejligt besøg i Mývatn Nature Baths. Med en beliggenhed i hjertet af nordøst Island omkring 105 kilometer syd for Polarcirklen er Mývatn og de fantastiske omgivelser her, en af Europas største naturskatte. Naturreservatet rundt om søen Mývatn er et område af skrøbelig skønhed, hvor turismen er blevet udviklet på en sådan måde, at naturen forstyrres mindst muligt og det unikke økosystem bevares også i fremtiden.

Látrabjarg Fuglefjeld

Látrabjarg er Europas største fuglefjeld - 14 km langt og op til 440 meter højt. Det er det vestligste punkt i Island og er rent faktisk en række af flere klipper. Klipperne er hjem for millioner af fugle blandt andet de smukke søpapegøjer, havsuler, lomvier og alke. Látrabjarg er vitalt for deres overlevelse, da det huser op mod 40% af verdensbestanden for nogle af arterne bl.a. alken.

Egilsstaðir - By i Østisland

Egilsstaðir er en by på østkysten af Island, ved floden Lagarfljót. Byen er ung, selv efter islandsk standard hvor urbanisering er en relativt nylig trend sammenlignet med resten af Europa. Egilsstaðir blev grundlagt i 1947 af de nærliggende distrikter, for at etablere et regional centrum. Byen fik navn efter en gård og er i nærheden af broen Lagarfljót, hvor alle regionens hovedveje mødes. Også Ringvejen krydser her.

Herðubreið

Herðubreið er et 1682 meter højt bjerg, som man finder på Oskjuleid ruten. Det er Islands nationalbjerg og er ofte kaldt "Dronningen af Islands bjerge". Der er en vandrerute til toppen, men på grund af vanskeligt og udfordrende terræn kræver det erfaring og god fysisk form at bestige bjerget. 

Søen Lögurinn og Vandfaldet Hengifoss

Lagarfjót (også kendt som Lögurinn) er en sø på østkysten af Island i nærheden af Egilsstaðir. Søen er 53 km2 og 25 km lang. Det bredeste sted er den 2.5 km og det dybeste sted er den 112 meter. Floden Lagarfljót strømmer gennem søen. 

Islands største skov, Hallormsstaðarskógur findes også her, samt det skønne vandfald Hengifoss som er et af Islands højeste vandfald med sine 118 meter.

Askja Caldera

Askja er en 50km2 caldera i Dyngjufjöll. Bjergene blev dannet af et vulkanudbrud under en gletsjerkappe i istiden. Kalderaen består af flere vulkaner inklusiv Víti (eksplotionskrater). Vandet har samlet sig i krateret og temperaturen varierer, men gennemsnittet er 30°C. Víti er et populært badested for både islændinge og turister. 

Snæfellsjökull gletsjeren

Snæfellsjökull Nationalpark blev etableret d. 28. juni 2001 og ligger på den vestlige del af Snæfellsnes-halvøen i Island. Når vejret er godt og sigtbarheden god, kan den ses fra Reykjavik over bugten Faxaflòy, en distance på 120km. Bjerget er et af de mest berømte steder i Island, primært på grund af romanen "Rejsen til jordens indre" af Jules Verne. Hovedpersonerne i bogen finder indgangen til en passage, som fører til jordens indre på Snæfellsjökull. Gletsjeren er kendt for sin optræden i historien, og er et vældig godt udgangspunkt til at kunne opleve mange af Islands unikke naturfænomener. 

Sprengisandur Højlandsrute

Rute F26, eller Sprengisandsleið, er en grusvej i det Islandske højland. Den går gennem Sprengisandurområdet mellem gletsjerne Höfsjökull og Vatnajökull. Vejen er 200km lang og dermed den længste højlandsvej i Island. I syd ender den ved Þórisvatn, som er øst for vulkanen Hekla og nordpå slutter den i den lavere del af dalen Skjálfandafljót, sydvest for Mývatn.

Höfn

Höfn i Hornafirdi er en islandsk fiskerby beliggende på sydøstkysten. Det er den næststørste by i sydøst Island og har en befolkning på omkring 1.640 mennesker.

Gletsjerlagunen Jökulsárlón

Jölulsárlón (direkte oversat: Gletsjerlagune) er en stor lagune af gletsjervand beliggende på sydøstkysten af Island med grænse op til Vatnajökull Nationalpark. Den ligger ved toppen af Breiðamerkurjökull og har udviklet sig til en lagune efter at gletsjeren trak sig tilbage fra Atlanterhavet.

 


 

Hengill Geotermisk område

De geotermiske bakker ved Hengill er et ypperligt område for vandreture - fra Hveragerdi til Hengill, hvor du også finder flere naturlige varme kilder. 

Skaftafell Nationalpark

Skaftafell er et fredet område i Sydøstisland i nærheden af Öræfi. Det var tidligere en herregård og nationalpark, men er blevet en del af den større Vatnajökull Nationalpark siden dens etablering i 2008. Et besøg til dette billedskønne naturområde, beliggende ved foden af Europas største gletsjer, Vatnajökull, kan stærkt anbefales. 


 

Den Blå Lagune

Den Blå Lagune er en af de mest berømte og populære attraktioner i Island!

Vandfaldet Seljalandsfoss

Vandfaldet Seljalandsfoss finder du langs Ringvejen på Islands sydkyst. Her er det muligt at gå bag vandfaldet!

Skogafoss og Skogar Museum

På sydkysten af Island mellem Eyjafjallajökull og gletsjeren Myrdalsjökull finder du Skogar museet og det smukke vandfald Skogafoss. 

Dyrhólaey

Den lille halvø Dyrhólaey (højde 120m) ligger på Islands sydkyst, ikke langt fra byen Vík. 

Udsigten fra Dyrhólaey er fantastisk interessant: Mod nord ser du den enorme gletsjer Mýrdalsjökull. Mod øst ses Reynisdrangars sorte lavasøjler som stiger op af havet og vestover ser du hele kystlinjen i retning mod Selfoss. I havet foran halvøen kan du se den gigantiske sorte bue af lava - et imponerende syn!

I sommerhalvåret er der mange søpapegøjer med deres reder i klipperne på Dyrhólaey.