Sæson:
juni-august
Pris fra:
21,110,- Pr. person
Varighed:
7 NÆTTER-6 RIDEDAGE
Afrejse:
Lørdag

Midt mellem gletsjere

Prisforespørgsel

Rejs tilbage i tiden og rid langs den urgamle sti Kjölur, som islændingene gjorde for hundredevis af år siden, når de rejste til det årlige sommer- parlament i Thingvellir. Vi rider fra nord til syd eller omvendt lige igennem hjertet af Island, mens vi nyder det betagende, barske landskab, spektakulære gletsjere og det imponerende Gullfoss. 

Hvis du ønsker at se mest mulig uberørt natur i Island, er denne tur helt perfekt for dig!

Midt mellem gletsjere

REJSEBESKRIVELSE

Vi besøger det smukke og historiske Thingvellir, her hvor nationens hjerte slår og hvor det første Alting blev holdt i år 930 - stedet som i 1930 blev Islands første nationalpark, og som nu også er en del af UNESCOs verdensarvsliste. Længere mod syd kommer vi til de varme, boblende kilder i området ved Geysir. Det er her, at gejseren Strokkur dominerer med sine udbrud ca. hvert 8 minut og kaster imponerende kaskader af vand 20-30 meter op i luften. Vi besøger naturligvis også Islands mest berømte vandfald, det mægtige Gullfoss. 

Turen går videre fra syd til nord (eller omvendt). Direkte over hjertet af Island når vi krydser sandrige ørkener i nærheden af de mægtige gletsjere Langjökull og Hofsjökull. Skærmede grønne dale kommer som en overraskelse i dette barske terræn. Hveravellir er et geotermisk område i højlandet, hvor vi kan nyde et langt, varmt bad under midnatssolen. 

Denne tur, som med stor succes har opereret siden 1983, er det absolut bedste valg for dig, der gerne vil i nærkontakt med Islands fantastiske natur og det uberørte højland.

Dag for Dag

Prisforespørgsel

Reykjavik – Myrholt

© Islandshestar

Pick-up kl. 17:30 på BSÍ busholdeplads. Her bliver deltagerne hentet af Íshestars bus og kørt til Myrholt Guesthouse, hvor heste og guide venter på os. Efter en introduktion til den islandske hest og dens specielle gangarter serveres der velkomstmiddag, hvor vi lærer hinanden at kende, slapper af og gør klar til den fantastiske ridetur, som venter forude. 

Myrkholt – Gullfoss – Fremstaver Bjerghytte

Island ProTravel - Gullfoss

Rideturen starter mod den majestætiske gletsjer Langjökull og gruppens første stop er det imponerende vandfald, Gullfoss og Geysirområdet med de varme kilder og sprudlende gejsere. Turen fortsætter til Bláfell, hvor deltagerne skal tilbringe natten i Fremstaver bjerghytte. Dagens distance er ca. 25 km.

Fremstaver – Árbúðir Bjerghytte

© Islandshestar

Rideturen fortsætter langs foden af Bláfell. Dette område var tidligere i historien beboet af fredløse, og var et farligt område at færdes i. Heldigvis er de fredløse for længst forsvundet og Island er nu et af verdens tryggeste lande at befinde sig i. Vi krydser floden Hvítá og nyder den pragtfulde udsigt til søen Hvítávatn - en sø dannet af vand fra den nærliggende gletsjer. Gruppen overnatter i Árbúðir, som ligger på flodbreden af Svartá. Dagens distance er ca. 35 km.

ÁRBÚÐIR – DET GEOTERMISKE OMRÅDE HVERAVELLIR, BJERGHYTTE

Island ProTravel - Hveravellir

Gruppen rider langs gletsjerfloden Fúlakvísl gennem det barske Kjalhraun lavafelt med den specielle højlandsvegetation og sårbare blomster, og via det smukke, historiske landskab med udsigt til den spektakulære gletsjer; Langjökull. Rideturen fortsætter til Thjófadalir, en frodig dal omgivet af høje bjerge - en sand oase i ødemarken. Destinationen i dag er Hveravellir, som er et helt unikt geotermisk område mellem gletsjerne Hofsjökull og Langjökull. Her kan deltagerne nyde roen og de magiske omgivelser. Ved bjerghytten hvor gruppen overnatter, er der en naturlig opvarmet pool, som indbyder til et velfortjent, afslappende bad. Dagens distance er ca. 50 km.

HVERAVELLIR – ÁFANGI BJERGHYTTE

© Islandshestar

Dagens rute bringer gruppen nordover til den smukke flod Seyðisá. Her løber hestene fri sammen med os i det bløde og dejlige underlag. Vi passerer Sandkúlufell og Sauðafell før vi når dagens destination. Her er det let at se, at dette er en historisk rute - helt tilbage fra de første bosætninger i Island, rejste folk med hest på helt samme stier, som vi gør i dag. Áfangi bjerghytten er veludstyret og med udendørs varm pool, hvorfra der er en fantastisk udsigt over de store gletsjere bag os og de høje bjerge mod nord, foran os. Indtil midten af juli går solen nærmest aldrig ned i denne del af landet. Dagens distance er ca. 35 km.

ÁFANGI – VATNSDALUR - HVAMMUR

© Islandshestar

Turen fortsætter over Auðkúluheiði. Dalen med gårde i nord kommer nærmere, mens vi rider på det skønne, bløde underlag i højlandet. Det er imponerende at se den frodige Vatnsdalur med alle sine marker og vegetation. Mens vi rider ned i dalen, dukker kløften med floden Vatnsdalsá op med sine mange vandfald. Hestene bliver på gården Forsæludalur. Overnatning på Hvammur Guesthouse, hvor der også er mulighed for et dejligt, afslappende bad i den varme hot tub. Dagens distance er ca. 35 km.

HVAMMUR – FORSÆLUDALUR – VATNSDALUR – HVAMMUR

© Islandshestar

Skønne ridestier langs floden Vatnsdalsá giver os mulighed for at nyde et hurtigt ridt i det bløde tölt! Vatnsdalur er en af de smukkeste dale i Island. På rideturen mod Hvammur hører vi historier fra Islands heroiske fortid med blodige konflikter, hævn og kærlighed. Vi tager afsked med hestene, som får lov til at hvile på de frodige, grønne marker i dalen. Dagen rundes af med en flot afskedsmiddag, sang og storytelling. Overnatning på Hvammur Guesthouse. Dagens distance er ca. 20 km.

Hvammur – Reykjavík

Reykjavik

I dag tager gruppen afsked med nye venner & guide og kører tilbage mod Reykjavik, hvor vi ankommer ca. klokken 14.00.

Priser i danske kroner

Værelsestype Højsæson Lavsæson
Enkeltværelse Fra kr. 22,420,- Pr. person Fra kr. 21,620,- Pr. person
Dobbeltværelse Fra kr. 21,915,- Pr. person Fra kr. 21,110,- Pr. person

Højsæson: 27.06. - 20.08.


Send os en uforpligtende prisforespørgsel, så svarer vi dig inden 48 timer.


Tur Kode 0203

Prisen inkluderer

 • 7 nætter iflg. rejseplan i enkle bjerghytter og guesthouse - soveposeindkvartering
 • 6 ridedage
 • Transport mellem Reykjavik og Myrkholt guesthouse tur/retur
 • Helpension
 • Regntøj, sadeltasker & ridehjelm
 • Fly til og fra Island
 • Transport til og fra Keflavik lufthavn
 • 1 nat med indkvartering i Reykjavik

Ikke inkluderet

 • Afbestillingsforsikring
 • Rejseforsikring
 • Alkoholiske drikkevarer
 • Sovepose (Medbring din egen)